4 redenen om toch je vaste telefoon te houden

by Redactie

De mobiele telefoon is het al jaren aan het winnen van de vaste telefoon bij de consument. Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen vaste telefoon meer te nemen. Van de ene kant is dat begrijpelijk, want met een mobiele telefoon ben je overal bereikbaar en kun je overal bellen. Maar dat wil niet zeggen dan vaste telefonie niet ook zo z’n voordelen heeft ten opzichte van mobiele telefonie. We geven vier redenen om toch je vaste telefoon te houden. Op zoek naar een nieuw abonnement voor vaste telefonie? Je kunt online van verschillende aanbieders het alles in 1 pakket vergelijken.

Betere lijn

Bij mobiele telefonie ben je afhankelijk van de ontvangst voor de kwaliteit van de lijn. Als jij thuis maar matig ontvangst hebt, kan dit het bellen aardig in de weg gaan zitten. Ook kan er sprake zijn van vertragingen, wat een telefoongesprek houden er niet makkelijker op maakt. Wanneer je belt via de ouderwetse, analoge telefoonlijn heb je geen last van zaken als slecht bereik, omdat je direct op het netwerk aangesloten zit in plaats van dat je afhankelijk bent van een draadloze verbinding.

Bellen naar vaste lijn is goedkoper

Heb je kinderen die op kamers zitten wegens hun studie en regelmatig naar huis bellen? Meestal is bellen naar een vaste lijn goedkoper dan bellen van een mobiele telefoon naar een ander mobiel nummer. Datzelfde voordeel is er voor anderen die jou bellen en waar je regelmatig lang mee aan de telefoon hangt. Vooral zij die ook gebruikmaken van vaste telefonie zullen je dankbaar zijn dat ze je niet alleen op een mobiele telefoon kunnen bereiken.

Lees ook:  5 x hier moet je op letten bij het kopen van een laptop als student of voor je schoolgaande (puber)kind

Een telefoon voor iedereen

Een ander voordeel van een vaste telefoon, is dat het een nummer is voor het hele huishouden. Wanneer iedereen in het huishouden alleen mobiel te bereiken is, moet een beller die iets te communiceren heeft wat van belang is voor meerdere mensen in jouw huishouden kiezen wie hij of zij belt. Dat is linksom of rechtsom vragen om scheve gezichten in sommige gevallen. Iemand anders kan zich dan afvragen waarom hij of zij niet gebeld is. Wanneer men kan bellen naar een algemeen nummer voor het huis, doet dit probleem zich niet voor.

Ook bellen bij stroomstoring

We zijn tegenwoordig helemaal digitaal, maar de oude analoge telefoonlijn heeft toch ook nog zo z’n voordelen. Stel, er vindt ’s avonds een stroomstoring plaats en je bent vergeten je smartphone die al de hele dag meegaat op te laden, waardoor hij uitvalt en je niet meer kunt bellen. Of een ander scenario: door een stroomstoring ligt het mobiele telefoonnetwerk plat. Vaste telefonie via de analoge lijn kan dan nog wel gewoon. Dit net voorziet namelijk zelf in de stroom die nodig is om te bellen en gebeld te worden. Telefooncentrales hebben in geval van een stroomstoring een noodgenerator of noodbatterij die ervoor zorgt dat er in de eerste uren van een stroom storing toch gewoon via de vaste lijn gebeld kan worden.

Hoe zwaar bovenstaande voordelen wegen, verschilt natuurlijk per persoon. Maar het geeft wel stof om over na te denken en te overwegen om je vaste telefoon toch nog niet de deur uit de doen. Sterker nog, misschien overtuigt dit je zelfs om vaste telefonie in huis te halen als je het nog niet had!

Lees ook:  Wat gebeurt er als je een maand geen alcohol drinkt? Alle voordelen van ‘Dry January’ op een rijtje

Foto header via iStock, credits: Filip_Krstic

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy