Zo geef je je huis een splinternieuwe look en feel!

by Redactie

Ook als je al jaren met veel plezier in je huis woont, kun je behoefte hebben aan iets nieuws. Een modernere uitstraling, of een hele andere indeling van je inrichting. Je huis een andere look geven kan op verschillende manier. Niet alleen de binnenkant kun je helemaal opfrissen, ook aan de buitenkant valt best wel wat te doen voor een hele andere aanblik. Want waarom zou je de opknapbeurt niet op het hele huis betrekken? Lees hier een aantal tips voor een splinternieuw gevoel in je eigen vertrouwde huis.

Schep ruimte in je huis

Het makkelijkst, of misschien ook wel het moeilijkste, is beginnen met opruimen. In de loop van de jaren verzamel je veel spullen waar je aan gehecht bent geraakt. Maar het bewaren van dingen kan ook een gewoonte worden die je niet in de gaten hebt. Ga daarom per ruimte kijken wat er allemaal in de kasten opgeborgen is. Gooi weg wat je niet meer nodig hebt of wat kapot is, zoals bijvoorbeeld speelgoed. Met het opruimen ontstaat lege kastruimte. En dat is een goede gelegenheid om dat lelijke ladekastje waar je je al jaren aan ergert, eindelijk de deur uit te doen.

Denk na over nieuwe kleuren

Je interieur een nieuw kleurtje geven, kan de boel ook lekker opfrissen. Kies voor een mooi behang, of verf de muren. Als je toch een kleur uit gaat zoeken is het verstandig om een neutrale tint als basiskleur te gebruiken. Je kunt met accessoires als kussentjes, gordijnen of een mooi vloerkleed kleurige accenten aanbrengen. Mocht je dan over een paar jaar weer toe zijn aan iets nieuws, dan hoef je niet nog een keer de hele woonkamer op zijn kop te zetten. Denk hierbij ook aan het schilderen van de kozijnen aan de binnenkant. Hoewel dat natuurlijk niet hoeft als je kunststof kozijnen hebt.

Lees ook:  Groen, groener, groenst…. 6 x on trend kamerplanten die jouw humeur een boost geven

Kies voor kunststof kozijnen

Het onderhouden van je kozijnen kan een karwei zijn. Je moet regelmatig de kozijnen onderhouden, schuren of verven. Met kunststof kozijnen is er geen sprake van intensief onderhoud. De kunststof kozijnen kun je in allerlei afmetingen krijgen, dus je kunt er zeker van zijn dat de kunststof kozijnen ook bij jouw huis geplaatst kunnen worden. Als je dan toch op zoek bent naar een manier om je huis een opknapbeurt te geven, dan zijn kunststof kozijnen daar dus heel geschikt voor. Want behalve het feit dat je er geen omkijken naar hebt, ziet het er ook nog eens heel verzorgd en modern uit. Zowel van binnen als van buiten.

Geef de tuin een opknapbeurt

Als je in de woonkamer zit, of vanuit de keuken door de kunststof kozijnen op je voortuin kijkt, dan geeft een mooi ingerichte tuin ook een prettig gevoel. Dus waarom zou je de tuin ook niet eens op de schop nemen en opnieuw inrichten? Vervang de planten die lelijk zijn geworden of veel te groot zijn, door een paar mooie nieuwe exemplaren. Of kies voor een thema in de tuin, zoals Japans of Mediterraan en pas daar de hele inrichting op aan. Zo wordt de tuin niet alleen voor de mensen die buiten langslopen een blikvanger, maar ook voor jou als je binnen bent.

Foto header via iStock, credits: brizmaker

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy