To do tijdens een coffee to go

To do tijdens een coffee to go

Coffee to go’s waren alweer een poosje geleden hét uitje van de dag. Vooral in de steden stonden er lange rijen om een koffietje voor onderweg te scoren. Die coffee to go houden wij er graag in. Er zijn namelijk meerdere voordelen van zo’n koffie. Zo krijgt je hoofd tijdens dit uitje even rust om te ontsnappen aan werkdruk, geef je jezelf even beweging of klets je juist even kort bij in je pauze met een vriend of vriendin. Genoeg mogelijkheden waardoor je of rust inlast, of juist kiest voor een efficiënte coffee to go-break. Wij verzamelden de leukste to do’s voor je tijdens een coffee to go.

Leermomentje

Je coffee to go kan een moment zijn voor zelfreflectie. Duik in je gedachten en gevoelens en reflecteer op bijvoorbeeld de afgelopen maand. Waar kreeg je energie van? Waar kreeg je vooral geen energie van? Wat is je doel voor aankomende maand? En wat wil je nog doen/bereiken voordat 2021 om is? Maak dus een mini dive in jezelf, om vervolgens met dromen, doelen en reflecties weer thuis te komen.

Podcasts

Podcasts luisteren is altijd een goed idee. Je kunt kiezen voor een podcast die je ontspanning brengt, of juist voor eentje waar je wat van leert. Let wel op, als je een wandeling maakt tijdens je pauze en een podcast luistert met nieuwe informatie, krijgen je hersenen geen rust. Net die rust die ze zo hard nodig hebben, om de rest van de dag goed te blijven functioneren.

Kijk op @depodcastclub (Instagram) voor de leukste verzameling podcasts.

Dagdromen

Haal je koffie in je eigen ontworpen coffee to go beker, plof op een bankje neer en neem de tijd om lekker te gaan dagdromen. Om even te zijn. Dagdromen helpt je om tijdens de dag beter om te gaan met de vloedgolf aan informatie die we te verwerken krijgen. Je mag dus echt wel een momentje nemen om helemaal niets te doen. Voelt gek, is heel fijn.

Lees ook:  5 x de leukste activiteiten om als (jonge) vader met je kind te doen

Calls

Een efficiënte coffee to go is er zo eentje waarbij je tegelijkertijd ook nog aan het werk bent. Van alleen maar achter je laptop zitten, wordt je energielevel niet per se aangevuld. Een wandeling maken én werken is dus de perfecte combinatie. Plan belafspraken in op een tijdstip waarop je al de nodige uurtjes achter de laptop hebt gezeten. Niet in je pauze, want die heb je niet voor niets. Je zult merken dat je gedurende de dag ook meer energie hebt, als je er tijdens je werk lekker uit gaat voor een wandeling met coffee to go.

Foto header via iStock, credits: shyrokova

0 comments on “To do tijdens een coffee to go

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *