Review: perfecte demping en loopcomfort met de Hoka One One Clifton 8

by Petrick de Koning

Bij het hardlopen houd ik niet van risico’s. En al helemaal niet in de aanloop naar een marathon. Of dat onzekerheid is of juist het zekere voor het onzekere nemen, maakt me niet uit. Ik wil me gewoon 100% richten op het lopen. Dat vraagt al mijn aandacht en energie. Daarom twijfelde ik of ik de nieuwe Clifton 8 hardloopschoenen van Hoka One One wel wilde testen. Dat ik inmiddels heb besloten de Kustmarathon van Zeeland op deze schoenen te lopen, zegt genoeg.

Inmiddels ren ik al heel wat jaren rond. Toch was Hoka voor mij een onbekend merk. De oorsprong van dit merk ligt in de Franse bergen waar een paar fanatiekelingen nog harder – en comfortabeler – een berg af wilde rennen. Grappig genoeg kwam ik ze tijdens mijn vakantie in de Franse en Italiaanse Alpen in heel wat etalages tegen.

Ook een ‘gewone’ schoen

De eerste Hoka’s vielen op door hun enorme dikke zool. Het comfort was perfect, maar de looks willen natuurlijk ook wat. Momenteel heeft het sportmerk een complete lijn schoenen voor hardlopen en trailrunning. De nieuwe generatie Clifton schoenen voor hardlopers zien er in ieder geval uit als ‘gewone’ hardloopschoenen. En volgens het persbericht bieden deze lichtgewicht exemplaren optimale demping en loopcomfort. Tijd om op pad te gaan.

Als pantoffels

Als je ze aandoet, merk je meteen dat deze schoenen echt ultralicht zijn. Ze wegen echt amper wat. Hierdoor zitten ze als pantoffels die perfect aansluiten op je voet. Op zich heerlijk maar onderweg wil ik ook wel wat stevigheid. Hoka krijgt beide voor elkaar met een middenzool van ultralicht schuimrubber voor zachte demping. In de praktijk biedt dat het juiste comfort, zonder dat je voet ‘wegzakt’. Zowel op de weg, in het bos of op het strand kan je licht lopen en toch goede grip houden. Zo verspil je geen onnodige energie.

Lees ook:  De Mazda CX-5 heeft alles in huis voor de ideale roadtrip Portugal

Ademend bovenwerk

Ook het bovenwerk speelt een rol in het comfort dat de Hoka One One Clifton 8 biedt. Het lichte en goed ademende ‘mesh’ geeft mijn voeten genoeg steun, zonder te knellen. Zeker als ik wat langere afstanden loop, kan de temperatuur aan de basis flink stijgen. Het is heerlijk dat deze warmte goed naar buiten kan.

Klaar voor de start

Zoals gezegd, vond ik het spannend om mijn oude vertrouwde schoenen in te ruilen voor deze nieuwe generatie Hoka’s. Maar na een paar voorzichtige korte trainingen merkte ik dat ze echt als gegoten zitten en heerlijk lopen. Daarom durfde ik ook de langere trainingen (20K+) met ze aan. Ik heb nog een aantal duurlopen voor de boeg deze maand. Toch weet ik nu al zeker welke schoenen ik 2 oktober aan de start van de Kustmarathon draag! En jij?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy