Interieur inspiratie: hoe je thuis optimaal gebruik maakt van (stoer) leer

Interieur inspiratie: hoe je thuis optimaal gebruik maakt van (stoer) leer

Leer is een stoere stof en enorm sfeervol, toch vinden veel mensen het moeilijk om het op een stijlvolle manier terug te laten komen in het interieur. Toe aan wat inspiratie? Volg deze tips langs elke ruimte in het huis.

Woonkamer

Wie wat leer wil toevoegen aan de woonkamer, heeft opties genoeg. Denk bijvoorbeeld aan een 2 zits bank leer voor een statement piece, ideaal om kleinere ruimtes direct stoerder te maken. Toch meer behoefte aan wat subtielere accenten? Overweeg dan om een leren poef aan te schaffen of wat kussens voor op de bank. Er zijn zelfs plantenpoten met een leren huls, wat direct een natuurlijke sfeer brengt zonder dat het overweldigend wordt.

Slaapkamer

Als je de ruimte hebt, dan zijn leren fauteuils een mooie toevoeging. Denk er wel aan om voor een warme tint leer te gaan, want niemand zit te wachten op een kille slaapkamer. Een alternatief is om wel voor een koelere kleur te gaan zoals zwart of donkergroen, maar er een schapenvacht of pluizig kussen op te leggen. Vergeet ook hier de leren accessoires niet! Van lampenkappen tot wandplanken, of zelfs het hoofdbord van je bed: alles kan in leer.

Werkkamer

Als er een ruimte is waar leer al langer gewaardeerd wordt, dan is het wel de werkkamer. Een voor de hand liggende optie is een leren bureaustoel (zorg wel dat ‘ie lekker zit, natuurlijk). En als het gaat om bureaus, dan is het tof om een leren vlak op het blad te hebben. Dat is ook nog eens handig: zo blijven je laptop en documenten goed op zijn plaats. Maar het kan ook anders: heb je wel eens gedacht aan een leren vloerkleed, bijvoorbeeld, of een tijdschriftenhouder?

Lees ook:  5 x veel voorkomende fouten in je interieur

Keuken

In de keuken is leer niet alleen een eyecatcher, maar ook nog eens heel handig. Het is namelijk heel makkelijk schoon te houden in tegenstelling tot andere stoffen. Een groot voordeel voor het gezin met kids, zo hoef je namelijk niet af te doen aan design. Leren eetkamerstoelen zijn hartstikke stijlvol. En voor kleinere details zijn leren handvatten geen slecht idee, net zoals ovenhandschoenen of een keukenschort van een mooi cognac gekleurd stuk leer.

Foto header via iStock, credits: Artjafara

0 comments on “Interieur inspiratie: hoe je thuis optimaal gebruik maakt van (stoer) leer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *