In Hotel de Wereld (én het nieuwe restaurant Lev.) is de vrijheid te gast!

In Hotel de Wereld (én het nieuwe restaurant Lev.) is de vrijheid te gast!

Het is wellicht het bekendste hotel van Nederland: Hotel de Wereld in Wageningen. Op deze bijzondere locatie werden de vredesonderhandelingen gevoerd die, op 5 mei 1945, leidden tot de onvoorwaardelijke overgave van de Duitse troepen in Nederland. Na vijf jaar bezetting was Nederland weer vrij!

Toch had het maar weinig gescheeld of dit bijzondere hotel had er niet meer gestaan. Na de Tweede Wereldoorlog raakte het hotel in verval tot het in 1975 werd gerestaureerd om dienst te gaan doen als kantoor- en activiteitenruimte voor de Wageningen Universiteit. In 2004 is het pand opnieuw gerestaureerd. Waarbij het in oude glorie werd hersteld en weer een volwaardige functie kreeg als hotel en restaurant. Afgelopen jaar is hotel de Wereld overgenomen door de Achterhoekse Him+ groep, ook eigenaar en exploitant van Hotel Villa Ruimzicht te Doetinchem en LEV. by Mike in Winterswijk.

In Hotel de Wereld (én het nieuwe restaurant Lev.) is de vrijheid te gast!

Storytelling

Voor het Hotel-deel van De Wereld betekent dit dat het thema vrijheid nu een veel prominentere plaats gekregen heeft in het Hotel. Zo krijgen de luxe hotelkamers hotelkamers nu elk individueel een inrichting die gekoppeld is aan mensen die met betrekking tot vrijheid – in de ruimste zin van het woord – het verschil maken of gemaakt hebben. Van Nelson Mandela  en Gandhi, tot en met Banksy en Astrid Lindgren. In de Grote Capitulatiezaal is de inrichting in takt gebleven zodat je de sfeer van 75 jaar geleden prima kunt proeven. Terwijl het tegelijkertijd een gezellige informele lounge is. Een bijzondere verrassing wacht je in de lift waar je (spoiler-alert) wordt toegesproken door Koningin Wilhemina, met een welgemeend ‘Landgenoten!’.

Lees ook:  eSIM, snel, handig en functioneel!

In Hotel de Wereld (én het nieuwe restaurant Lev.) is de vrijheid te gast!

LEV.@De Wereld

En dan is er nog het restaurant. Last but not least zou ik willen zeggen. Op de plaats waar restaurant O Mundo in 2009 nog een Michelin-ster kreeg is nu het gezellige en modern ingerichte Lev. @ De Wereld gevestigd. Lev staat voor ‘liefde voor mooie gerechten die allemaal de grootte van een tussengerecht hebben’. Streekproducten, speciaalbiertjes, en topwijnen. Een beproefde formule die inderdaad ook in De Wereld prima werkt. De gerechtjes zijn overduidelijk met zorg klaargemaakt en smaakvol gepresenteerd. Je kunt zelf afzonderlijke gerechtjes kiezen maar je kunt je ook laten verrassen door de chef.

En inderdaad, bij alle gerechten kwamen wel ingrediënten in beeld die uit Wageningen en de directe omgeving kwamen. Desgewenst kun je je diner ook laten vergezellen door passende wijnen bij elke gang.

Het getuigt van lef om een nieuw restaurant te starten in coronatijd, als je alleen kunt werken met afhaalmenu’s. Maar lef heeft Lev wel…. en ambitie ook. Of de Michelin-ster opnieuw tot de ambities hoort, weet ik niet. Maar Wageningen heeft er in elk geval wel weer een uitstekend restaurant bij.

0 comments on “In Hotel de Wereld (én het nieuwe restaurant Lev.) is de vrijheid te gast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *