How to: profi portretfoto’s voor een goeie (online) eerste indruk

How to: profi portretfoto’s voor een goeie (online) eerste indruk

Het eerste wat een portretfoto moet oproepen is nieuwsgierigheid, een interesse om meer te weten te komen over de persoon achter de foto. Hier begint al gelijk het verschil tussen een kiekje uit de privé sfeer en een professioneel portret. Met een dergelijk portret zet je jezelf neer zoals jij wilt dat anderen jou zien. Geef je weer wat anderen over jou moeten weten en laat je ruimte over om te ontdekken. Marcel Schenk van fotostudio Utrecht weet precies hoe je dat moeten doen. Hij legt uit wat het belang is van professionele portretfotografie. Ten eerste geeft hij aan dat jouw branding op social media en andere kanalen duidelijk wordt neergezet met goede portretfoto’s. “De eerste indruk moet zijn zoals die jij wilt uitdragen”, aldus Marcel van fotostudio Utrecht.

Professioneel op de foto

“Ben je zenuwachtig om op de foto te gaan? Je bent niet de enige. Bij een fotograaf ben je op de goede plek. Je wordt serieus genomen, op je gemak gesteld met een prettig gesprek waarin we het een en ander van je willen weten en het plan van aanpak bespreken. Want je hebt natuurlijk een wensenlijstje waaraan voldaan moet worden”, geeft Marcel aan. “Bij onze fotostudio in Utrecht weten we daar als exact vorm aan te geven. Je krijgt coaching voor en tijdens de opnamen die je helpen met het poseren en je ontspannen op de foto zetten. We nemen alle tijd om jou met aandacht te begeleiden naar het resultaat dat jij wilt bereiken”.

Make up en kleding

Verder geeft fotograaf Schenk van fotostudio in Utrecht aan dat je ook de hulp kunt inroepen van een professionele make-up artiest. “Zonder je te veranderen in iemand anders worden jouw sterke punten benadrukt. Een mooie op jou afgestemde make-up geeft de portretfoto net dat beetje extra uitstraling, extra professionaliteit en extra aandacht voor details waarmee je een duidelijk signaal afgeeft naar de kijker”.

Lees ook:  Help, mijn laptop laadt niet meer op!

Hij gaat verder: “Soms kan het handig zijn wat kleding mee te nemen zodat er in de fotostudio samen met jou bekeken kan worden welke stijl het beste bij jouw doel past. Het hoeft namelijk niet alleen een zakelijk portret te zijn waarmee je meer kans maakt op de markt die jij betreedt. Het kan ook dat je een ander type portret wilt. Iets wat beter bij je past. Het gaat tenslotte om de indruk die jij mensen wilt meegeven”.

Pure expressie

Marcel van fotostudio Utrecht weet als geen ander hoe belangrijk het is dat de foto iemand laat zien die benaderbaar is. Die ervaring of expertise uitstraalt, creativiteit, spiritualiteit, zakelijkheid en zo is er nog een heel scala waaruit je kunt kiezen. “Belangrijk is wel dat het authentiek is, dat het bij je past. Echtheid valt op in een foto. Een pure expressie voegt waarde toe. Een krachtig portret dat zelfvertrouwen uitstraalt nodigt uit, iets wat je ontdekt wanneer je direct na afloop van de shoot de portretfoto’s bekijkt”.

Al deze facetten onderscheiden een goede portretfoto’s van een leuk getroffen kiekje uit de privé sfeer. Bij een fotostudio nemen ze tijd voor je en maken ze van een portretshoot een echte beleving.

Foto header via iStock, credits: Sitthiphong

0 comments on “How to: profi portretfoto’s voor een goeie (online) eerste indruk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *