Het Brein Museum: een museum dat ’tussen je oren zit’

by Redactie

Hersenen, we hebben ze allemaal, maar wat doen ze nu eigenlijk? Voor de meesten van ons is dit nog altijd een mysterie. Je staat er vaak niet bij stil, maar je hersenen zijn verantwoordelijk voor alles wat je doet, wat je voelt, wie je bent, en nog wel duizend andere dingen. Denk je eens in hoe het zou zijn als er iets met je hersenen gebeurt.

De Hersenstichting heeft om die reden het Brein Museum ‘geopend’. Een museum zonder openingstijden, corona-richtlijnen en voor iedereen beschikbaar, want dit museum zit in je hoofd. Met een 3D-audiotour, ingesproken door 3FM dj Frank van der Lende, word je meegenomen langs je grote hersenen en eindig je bij je kleine hersenen en hersenstam. In vogelvlucht ontdek je alles over deze sponsachtige massa die bestaat uit 86 miljard zenuwcellen die perfect moeten samenwerken om de meest vanzelfsprekende taken uit te voeren.

Hersenen slapen nooit

Lachen bijvoorbeeld. Het lijkt eenvoudig, maar als je lacht werken heel veel hersengebieden samen zonder dat je het merkt. En als je slaapt, blijft je hersenstam continu belangrijke levensfuncties besturen zoals je hartslag, ademhaling en bloeddruk. Zit je op je telefoon te swipen, besef dan dat alles eerst ondersteboven binnenkomt en je hersenen dit voor je omdraaien. Hersenen doen dus alles voor je. Ze staan letterlijk non-stop aan. Denk je dus eens in wat voor enorme impact het heeft op jou en je omgeving, als er iets met je hersenen gebeurt.

Op elk moment van de dag

Een bezoek aan het Brein Museum maakt je bewust en zorgt voor een verdieping in kennis over je eigen hersenen. Je kunt het op elk moment van de dag bezoeken. Het enige wat je nodig hebt is een koptelefoon of oortjes. En een rustige omgeving is aan te raden om echt te ervaren wat je hersenen voor je betekenen. De 3D-audiotour is te vinden op Spotify en via de website van Hersenstichting.

Lees ook:  Incoming: lente – to do in je eigen tuin

Good to know

Zo’n 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Om dat te bereiken, investeert de Hersenstichting breed in baanbrekende oplossingen. Oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, hersenaandoeningen beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij. Denk je eens in wat dat kan betekenen in het leven van veel mensen. Meer informatie: www.hersenstichting.nl.  

NB: voor mensen met overprikkeling kan de 3D-audiotour als niet prettig worden ervaren.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy