Een eigen, kant en klaar (mini) voedselbos in je tuin

by Redactie

Al eens gehoord van een voedselbos? Dat is een eetbare bostuin. Heel tof en duurzaam. En zeker niet moeilijk om thuis in je eigen tuin aan te leggen. De plantenwebshop Spinklr heeft namelijk Voedselbosjes gelanceerd: kant en klare pakketten voor 4m2 of 10m2 vol eetbare fruitbomen, bessenstruiken en kruidenplanten die zichzelf onderhouden. Met zo’n voedselbosje kan je met al een klein lapje grond het hele jaar gemakkelijk wildplukken in eigen tuin.

Een voedselbos zorgt niet alleen voor een smakelijke oogst, maar verbetert ook de bodem en biodiversiteit. Ze worden gezien als een van de oplossingen voor de bodemdegradatie die is veroorzaakt door grootschalige intensieve landbouw. Doordat de planten in verschillende lagen groeien, van boom tot bodembedekker, werken ze onderling goed samen. Oftewel: de natuur doet het werk, de mens hoeft alleen te oogsten.

Tot 21 smaken uit eigen tuin

De Voedselbosjes van Sprinklr zijn samengesteld door voedselbosboer Frank de Gram. Afhankelijk van de maat oogst je 15 tot 21 verschillende smaken uit eigen tuin, van appelboom tot vlierbes en een scala aan smaken die je in de supermarkt niet kan krijgen. Iets wat niet alleen goed is voor je smaakpapillen, maar ook voor de natuur. Samen zorgen de planten in rap tempo voor verbetering van je bodem op een natuurlijke manier. Ze bieden plek en voedsel aan heel veel insecten, waar vogels weer van profiteren.

Een eigen, kant en klaar (mini) voedselbos in je tuin

Geen groene vingers nodig

Om het makkelijk te maken zit er naast het plantgoed ook een beplantingsplan bij de pakketten. De voedselbosjes onderhouden zichzelf en zijn zo samengesteld dat ze het op bijna elke tuingrond goed zullen doen. Ze worden in November opgestuurd, dat is de perfecte maand om te planten: doordat de bodem nog warm en vochtig is kunnen de planten goed wortelen.

Lees ook:  Hoera je wordt vader! En nu een babynaam kiezen met je partner: waar let je op?

Inhoud van de bosjes

Voedselbosje 4m2: thuisbezorgd: €124,95
Twee hoge heesters (vlier, krentenboompje), drie bessenstruiken (kruisbes, aalbes, jostabes) en tien kruiden (o.a. daslook, citroenmelisse en kruizemunt) en bosaardbeitjes.

Voedselbosje 10m2 thuisbezorgd: €169,95
Een appelboom, twee hoge heesters (vlier, olijfwilg), drie lagere heesters (framboos, aalbes, dwergkwee), veertien kruiden en bosaardbeitjes.

De pakketten zijn vanaf 1 oktober te koop via sprinklr.co.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy