Apple’s kleinste tablet: de nieuwe iPad Mini komt met allerlei specs en upgrades

Apple’s kleinste tablet: de nieuwe iPad Mini komt met allerlei specs en upgrades

Als opvolger van de iPad uit 2019 – die bij velen nog steeds geliefd is – komt Apple nu met een nieuw model: de iPad Mini 6. Met allerlei verbeteringen en een vernieuwd design zijn we hartstikke benieuwd wat het nieuwe apparaat te bieden heeft.

Het eerste dat op valt, het zit ‘m al in de naam, is dat de tablet écht heel klein is. Met een 8.3 inch display is het formaat van de nieuwe iPad Mini iets korter en dikker (6.3mm ‘dik’ om precies te zijn) dan de vorige versie. Maar het compacte scherm is dankzij de Liquid Retina technologie velen malen beter. Denk aan een nauwkeurige kleurenweergave, een verbeterde antireflectiemogelijkheden en helderdere beelden.

5G mogelijkheden

En er zijn nog meer technologische snufjes die de iPad Mini tot een handige gadget maakt. Het model komt met 5G mogelijkheden, waardoor je dus niet meer afhankelijk bent van het massaal downloaden van je favoriete binge series voordat je op een wifi-loze campingtrip gaat. Ook handig voor als je met de trein naar werk gaat, en op de gemakkelijk mee te nemen tablet alvast je e-mails kunt checken. Mocht je een Zoom-vergadering willen bijwonen met het ding kan dat óók: met de 12MP camera kom je prima in beeld.

Procreate

Maar de gebruiker van de iPad zal het blijst zijn met het bekijken van series, films en YouTube filmpjes, en het maken van schetsen of tekeningen op Procreate. Voor dat laatste is het fijn om ook de Apple Pencil aan te schaffen – ook als je notities het liefste met de hand schrijft. Een plus: de pen is magnetisch en laadt automatisch en draadloos op via het scherm (en zo raak je het ook niet zo snel kwijt).

Lees ook:  De bergen roepen: zo zorg je dat jouw gezin wintersport-ready is

Als het aankomt op het design, dan valt op dat de power- en volumeknoppen naar de bovenkant van de tablet zijn verplaatst. Dat is even wennen voor Apple fans die bekend zijn met eerdere modellen, maar de vingerafdruk Touch ID op de aan- en uitknop is wel een fijne toevoeging.

Tot slot heb je met Apple’s kleinste tablet een prima upgrade van het vorige geliefde model: de usb-c aansluiting is een must voor snellere data transfers. De snellere chip zorgt voor betere prestaties en door de betere specs valt te prijs ook weer reuze mee. Voor een bedrag van 559 euro met 64GB opslagruimte heb je een krachtig apparaat.

0 comments on “Apple’s kleinste tablet: de nieuwe iPad Mini komt met allerlei specs en upgrades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *