Aahhh... ongewenste haargroei... Hoe kom je er vanaf?

Aahhh… ongewenste haargroei… Hoe kom je er vanaf?

Haargroei hoort bij de mens en dus ook een beetje bij het leven. Over het algemeen heb je er weinig last van, met een paar eenvoudige methodes kun je zelf al zorgen voor een glad en verzorgd uiterlijk. Maar soms is de haargroei ongewenst, en kan het ook echt hinderlijk zijn. Tijdens zwangerschap is dat bijvoorbeeld het geval. Onder invloed van hormonen kan je haargroei toenemen. Maar dat verdwijnt ook weer vanzelf na de zwangerschap. Maar wat als je nu echt last hebt van haargroei en je ook zeker weet dat het niet van tijdelijke aard is? Een oplossing kan laser ontharing zijn om van ongewenste haargroei af te komen.

Laser ontharing is dé oplossing

Er zijn veel middeltjes te koop die zeggen dat ze helpen tegen ongewenste haargroei. En bij sommige producten kan het zijn dat je denkt dat het inderdaad helpt. Om vervolgens teleurgesteld te worden als de haargroei toch weer in alle hevigheid terugkomt. Een methode die wél efficiënt en duurzaam is, is laser ontharing. En dan met name de laser ontharing op basis van de Soprano ICE Titanium methode.

Wat is laser ontharing?

Bij laser ontharing wordt gewerkt met licht. Dit licht zorgt ervoor dat de haarzakjes vernietigd worden. Met de Soprano ICE Titanium methode wordt een extra krachtig licht toegepast, waardoor de impact van de warmte extra groot is. En dus ook een doeltreffender resultaat geeft, tot wel 40% meer dan bij een normale laser ontharing. De methode kent vergeleken met de traditionele laser ontharing weinig bijwerkingen en het kan gebruikt worden op ieder huidtype, ook op de gebruinde huid.

Lees ook:  Een huis (ver)kopen: tips & tricks in tijden van een bizarre huizenmarkt

Een persoonlijk behandelplan

Ieder mens is verschillend en daarom is het ook bij een laser ontharing belangrijk om een persoonlijk behandelplan op te stellen. Hier wordt niet alleen gekeken naar je huidtype, maar ook naar de lengte en de dikte van de haartjes die behandeld zullen worden. Op die manier ben je verzekerd van de beste behandeling voor jouw ongewenste haargroei. Dankzij de techniek en de werkstanden van het apparaat, zoals stationair en SHR, kan de behandeling met de Soprano ICE Titanium korter zijn dan met bijvoorbeeld een VPL of IPL behandeling (flitslichtmethode).

Het resultaat na een laser behandeling

De laser behandeling zelf duurt niet lang, gemiddeld kun je uitgaan van een kwartier tot twintig minuten. In het persoonlijk behandelplan wordt ook bepaald hoeveel behandelingen je nodig zult hebben. Over het algemeen kun je aanhouden dat er 6-10 behandelingen nodig zijn. Waarbij je een tussenpauze hebt van 4-6 weken voor behandelingen van het gezicht en 6-8 weken voor het lichaam. Omdat er nieuwe haarzakjes kunnen ontstaan is het aan te raden 1-2 behandelingen jaarlijks te herhalen.

Veilig en deskundig

Een laser behandeling is niet per se pijnlijk, maar het kan wel zijn dat je een intense warmte ervaart onder de behandeling. Om te zorgen dat je een veilige laser behandeling ondergaat is het belangrijk dat dit wordt uitgevoerd door deskundige mensen. Het werken met de Soprano ICE Titanium techniek vraagt dan ook vakkennis en regelmatige bijscholing. Laat je voorafgaand aan een behandeling goed informeren over het resultaat dat je mag verwachten en stel gerust al je vragen. Dan weet je zeker dat je op een veilige manier van je ongewenste haargroei afkomt.

Lees ook:  Ik ga op vakantie en neem mee…

Foto header via iStock, credits: damedeeso

0 comments on “Aahhh… ongewenste haargroei… Hoe kom je er vanaf?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *