6 x zo creëer je sfeer in huis met behulp van raamdecoratie

6 x zo creëer je sfeer in huis met behulp van raamdecoratie

Raamdecoratie bestaat tegenwoordig in vele soorten en maten. De keuze is haast oneindig! Houten jaloezieën zijn functioneel en stijlvol. Er zijn tal van redenen om voor dit type raamdecoratie te kiezen. In dit artikel lees je waarom houten jaloezieën een aangename toevoeging zijn aan jouw interieur.

1. Warmte en gezelligheid

Met houten jaloezieen voeg je in een handomdraai huiselijkheid aan een ruimte toe. Van nature straalt hout namelijk warmte uit. Ideaal om je moderne interieur wat knusser te maken, zonder afbreuk te doen aan de strakke uitstraling.

2. Lichtinval en privacy

Een voordeel van jaloezieën is bovendien dat je uitgebreid kunt spelen met lichtinval en privacy. Doordat je de houten lamellen eenvoudig kunt kantelen, kun je zelf bepalen hoeveel licht (en daarmee zicht) je binnenlaat. Of je nu wilt genieten van het zonnetje of je je even helemaal wilt afsluiten van de buitenwereld; alles is mogelijk!

3. Temperatuur en akoestiek

Daarnaast zorgt houten raamdecoratie voor optimale geluids- en warmte-isolatie. Het houdt namelijk warme zonnestralen buiten en zorgt voor een aangename akoestiek in huis. Hout heeft namelijk van nature een geluiddempende werking. Wel zo aangenaam als je wilde, rondhollende kinderen in huis hebt.

4. Makkelijk te combineren

Raamdecoratie van hout is bovendien buitengewoon veelzijdig en past daardoor binnen elk interieur. Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende houttinten, waardoor ze op iedere stijl aan te sluiten zijn en gemakkelijk combineren met je interieur. Van strak industrieel tot romantisch landelijk: er is voor ieder wat wils!

5. Duurzaamheid

Hout is een natuurlijk en kwalitatief sterk materiaal. De levensduur van houten jaloezieën is daardoor ook buitengewoon lang. De afwerking met speciale lak zorgt ervoor dat zowel zonlicht als vocht zo min mogelijk invloed hebben op de kleur en kwaliteit van de lamellen. Hierdoor kun je er jarenlang van genieten!

Lees ook:  4 x zo zorg jij dat je er warm bij zit deze winter

6. Eenvoudig te onderhouden

Bovendien zijn houten jaloezieën makkelijk te onderhouden. Met een simpele stofdoek maak je de houten lamellen in een handomdraai stofvrij. Hebben ze écht een grote schoonmaakbeurt nodig? Dan volstaat poetsen met een lauwwarme vochtige doek.

Foto header via iStock, credits: Pimchada Silpee

0 comments on “6 x zo creëer je sfeer in huis met behulp van raamdecoratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *