4 x dé water hotspots van Nederland

4 x dé water hotspots van Nederland

Het water op gaan geeft vaak het ultieme rust- en vakantiegevoel. Of je de zomervakantie al achter je hebt liggen en weer aan het werk bent, of je hebt nog een vakantie in eigen land in het vooruitzicht: een dagje varen mag niet ontbreken in de zomer. In ons land kun je op heel veel plekken een sloep huren, een rondvaart maken of zelfs overnachten op een boot. Wij verzamelden de leukste plekken voor je, waar je geniet van het water. Samen met je lief of juist met een groepje vrienden.

Jachthaven Kortenhoef

Een luxe sloep huren doe je bij Jachthaven Kortenhoef. Op de Loosdrechtse plassen krijg je meteen het gevoel weer even weg te zijn van ‘hier’. Wanneer je dus toe bent aan de vakantie-feeling voor een dag, ben je hier aan het juiste adres. Er hangt een heel fijne sfeer op de meren. Je kunt je dag zo maken als jij het graag ziet. Catering op de boot? Doen! Krijg je geen genoeg van het water en zou je het liefst een nachtje willen blijven slapen? Verblijf dan een nachtje in een van de ecologische watervilla’s.

Haarlemse grachten

Een wateruitje, voor de hele familie. Bij de Waterkoets kies je uit twee historische boten: de zolderschuit en een salonboot. De zolderschuit is een robuust schip, eentje waarop je de grachten van Haarlem in stijl kunt ontdekken. De salonboot is een historische parel. Wil je tijdens de tocht graag meer te weten komen over Haarlem en haar historie? Neem dan een stadsgids mee aan boord. Zo hoor je alles over Haarlem en maak je de ervaring nóg ultiemer.

Lees ook:  4 x stoere papa en mama auto's

De Blauwe Reiger

In Friesland vind je een plekje waar het hart van water- en natuurliefhebbers sneller gaat kloppen. In natuurgebied Wijde Ee kom je maximaal tot rust. De enige geluiden die je hier hoort zijn de vogels die fluiten, het water dat kabbelt en de wind die voorbij waait. Villa de Blauwe Reiger, waar je per boot naar toe gaat, is voorzien van grote, glazen ramen. Het uitzicht kun je dus vast al voor je zien… een fijne plek om romantisch de zonsopgang en zonsondergang te bekijken, vanuit je villa. Na een duik in het water lekker opwarmen? Neem plaats in de sauna en geniet van deze oase van rust.

Rondje IJssel

De IJssel stroomt langs historische (Hanze)steden zoals Zwolle en Deventer. Vanuit deze steden kun je boottochten boeken, om de IJssel vanaf een andere kant te ervaren. Wanneer je naar een van deze steden gaat, kun je er een compleet dagje van maken. Lekker lunchen in de stad, het water op en de dag afsluiten op bijvoorbeeld de stadscamping in Deventer. Aan het water, met wederom heel mooi uitzicht over deze Hanzestad.

Foto header via iStock, credits: dennisvdw

0 comments on “4 x dé water hotspots van Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *