10 x de vreemdste ‘slaapobjecten’ in Nederland

by Redactie

Van overnachten in een kerk of oud vliegtuig kijken we bijna niet meer op tegenwoordig. Het overnachten in een bijzondere of unieke accommodatie is ontzettend populair. En dat accommodaties dus niet gek genoeg kunnen zijn blijkt wel uit de lijst met de 10 vreemdste ‘slaapobjecten’ in Nederland die door boekingsplatform Vipio bekend is gemaakt:

1. Slapen in een sixpack

Dit is zonder twijfel één van de vreemdste overnachtingen van Nederland. Dit levensgrote sixpack was vroeger in gebruik als verkooppunt van snacks en drankjes op Schiphol. Het gebouwtje is door de huidige eigenaar omgebouwd tot een wel heel bijzondere overnachting.

2. Slapen in een rioolbuis

Ben je op zoek naar een overnachting die je echt nooit weer gaat vergeten dan kun je overnachten in een oude rioolbuis. De rioolbuis staat op een kleinschalige camping en is voorzien van een 2-persoonsbed. Naast de rioolbuis waar je kunt slapen staat een kleinere rioolbuis die is omgebouwd tot een barbecue.

3. Slapen in de U2 tourbus

Ooit gebruikten de bandleden van de popgroep U2 deze harmonicabus om door Europa te toeren. De bus is dan ook voorzien van alle gemakken zoals een keuken, slaapkamers en zelfs een toilet. De bus is te vinden op een camping in Noord-Holland en in totaal kun je hier slapen met 6 personen.

4. Slapen in een reddingsboot

Deze oude reddingsboot heeft heel wat van de wereld gezien. Tegenwoordig geniet de reddingsboot van een welverdiend pensioen in de haven van Monnickendam De reddingsboot is te huur voor een knusse overnachting

Lees ook:  5 x hip én vegan food in Gent

5. Slapen in een bunker

Houd je van geschiedenis? Dan moet je echt overnachten in deze bunker. De bunker staat namelijk op het terrein van een oud fort in Utrecht. De bunker is omgebouwd tot een plek waar je met 4 personen kunt overnachten. In de zomer is het er heerlijk koel en in de winter lekker warm.

6. Slapen in een Bestelwagen

Dit vreemd uitziende wagentje deed jarenlang dienst als bestelwagen. Deze wagen staat nu op een camping en is vorig jaar voorzien van een lekker tweepersoonsbed en kan je er overnachten.

7. Slapen in een helikopter

Op een leuke camping in Noord-Holland kun je slapen in een oude militaire helikopter. De helikopter heeft zelfs nog eens een rol gespeeld in een film.

8. Slapen in een paardenstal

Daar waar vroeger paarden liepen kun je nu genieten van een heerlijke overnachting. Deze stal is namelijk helemaal omgetoverd tot een plek waar paardenliefhebbers kunnen overnachten. Je slaapt midden tussen het stro en toch heeft deze accommodatie de luxe van een hotelkamer.

9. Slapen in een vuilcontainer

Het klinkt misschien wat gek, maar op een stadscamping (zie foto header) in Rotterdam is een oude vuilcontainer omgebouwd tot een unieke plek om te overnachten. Geen zorgen, want de container is compleet schoon en tijdens je overnachting zul je dan ook heerlijk én fris slapen.

10. Slapen in een kerkje

Ben je op zoek naar een hemels overnachting? Dan kun je terecht in een houten kerkje in Friesland. Het gebouwtje heeft zowel van buiten als binnen een authentieke uitstraling. De kerk is dan ook uitermate geschikt voor een über romantische overnachting.

Lees ook:  5 x opkomende Europese vakantiesteden

Foto header via de website van Culture Campsite Trash Inn.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy