Zo creëer je een eigen spa aan huis (met een jacuzzi in je tuin)

by Redactie

Een fulltime baan, een gezin, sociale meetings met vrienden en algemene stress is een levensstijl die voor velen heel erg bekend klinkt. Het is dan ook lastig om een moment voor jezelf te vinden met die overvolle agenda. Soms heb je ook niet eens tijd om buiten de deur ontspanning op te zoeken om ‘eventjes’ weg te kunnen. Een uitje naar de spa om heerlijk te kunnen ontspannen en alle zorgen te vergeten klinkt bijna als een droom die niet tot werkelijkheid kan komen. Tóch is er een mogelijkheid om de spa niet buiten de deur te zoeken maar thuis. Hè, kan dat? Natuurlijk! Denk eens aan een jacuzzi in jouw eigen tuin.

Wat is een jacuzzi en hoe werkt het?

Een jacuzzi is een spa of in het Nederlands noemen wij dat ook een ‘bubbelbad’, die door de broers Jacuzzi is uitgevonden in de jaren 50. Omdat deze de eerste op de markt was, is de naam ‘Jacuzzi’ bij vrijwel iedereen blijven hangen en wordt de naam nog steeds gebruikt als men het heeft over een bubbelbad. Er is tóch één belangrijk verschil tussen een traditionele bubbelbad en een jacuzzi en dat is dat de jacuzzi constant in werking is.

Een jacuzzi is gevuld met water dat kan worden verwarmd tot en met 40 graden en in beweging blijft door een pomp. Het beschikt over twee opties: jets die door middel van water het lichaam masseren en een pomp die verantwoordelijk is voor een luchtmassage. Door de constante beweging van de pomp wordt vuil uit de jacuzzi gehaald en verwijderd wat betekent dat het onderhouden minimaal is en je je geen zorgen hoeft te maken over het schoonmaken na elk gebruik.

Lees ook:  5 x de leukste kerst decoratie tips voor in en om je huis

Maar waarom zou ik een jacuzzi aanschaffen?

Een druk leven op peil houden gaat bij veel mensen vaak gepaard met stress en creëert spanning en soms ook zelfs fysieke pijn. Wakker worden met rugpijn, vastzittende spieren en hoofdpijn zijn symptomen die velen maar al te goed kennen. Er even ‘tussenuit’ gaan is soms erg lastig omdat je soms niet de kans er voor hebt. Een jacuzzi biedt het perfecte uitkomst. Warm water (of terwijl ‘hydrotherapie’) bevordert je slaap, vermindert stress en ontspant de vastzittende spieren. De warmte van het water bevordert het bloedsomloop en is ook perfect voor mensen die last hebben van gewrichtspijn. Ook is het uitstekend tegen stress en helpt het lichaam zijn rust te vinden. Ook is deze hét perfecte uitkomst voor als jouw vrienden en/of familie samen een ontspannende tijd willen doorbrengen bij jou thuis.

Kan ik de jacuzzi gedurende het hele jaar gebruiken?

Jazeker! Het kan het gehele jaar door gebruikt worden, en niet alleen in zomers, doordat het watertemperatuur altijd stabiel blijft (38 graden Celsius). Ongeacht het seizoen of weersomstandigheden, de functies en voordelen blijven hetzelfde. Er gaat niets boven een warme jacuzzi terwijl het vriest buiten en de daken vol met sneeuw liggen. Het maakt je spieren los, brengt het lichaam tot rust en is ontzettend goed voor je weerstand. Geen paracetamol of overbodige vitaminekuur meer.

Foto header via iStock, credits: Anna Frank

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy