Waarom het belangrijk is goed voor je huid te zorgen

Waarom het belangrijk is goed voor je huid te zorgen

Een gezonde en stralende huid wil iedereen. Dat is een feit. Het geeft je zelfvertrouwen, een goede uitstraling en het geeft je een frisse en gezonde aanblik. Nu kun je niet altijd voorkomen dat je huid oneffenheden gaat vertonen. Dat kan bijvoorbeeld door acne zijn, of door (fijne) rimpels en het ontstaan van ouderdomsvlekken. Heb je alles al geprobeerd om deze oneffenheden weg te krijgen maar is dat tot op heden niet echt gelukt. Dan is ZO medical wellicht de oplossing voor jou.

Wat is Zo medical?

De naam Zo medical komt van Dr. Zein Obagi. Hij is de dermatoloog die deze oplossing en behandeling voor huidproblemen heeft geïntroduceerd. Want waarom zou je genoegen nemen met een deeloplossing als je ook kunt streven naar een volledig resultaat? De behandelmethode is erop gericht dat de huid zelf aan het werk wordt gezet om voor het herstel te zorgen. De Zo medical is bewezen effectief en mag alleen door artsen en huidtherapeuten worden voorgeschreven.

Wat maakt Zo medical zo goed?

In de meeste producten die gebruikt worden om voor het herstellen van je huid te zorgen, zitten moisturizers verwerkt. Maar dit heeft geen merkbaar effect. Bij het toepassen van Zo medical wordt Retinol gebruikt. Hiervan is wel wetenschappelijk bewezen dat het veroudering van de huid tegengaat. Het dringt, in tegenstelling tot andere producten, dieper door in de huid, wat herstel van de huid mogelijk maakt. En dus wordt het met een behandeling van Zo medical gebruikt om een optimaal resultaat te bereiken voor de verschillende soorten behandelingen van huid oneffenheden.

Lees ook:  Hoe ga je om met een overvolle sportschool?

Waaruit bestaat een behandeling met Zo medical?

Voordat er met een behandeling wordt begonnen, is het belangrijk dat er een gesprek plaatsvindt. Er wordt gevraagd naar je medische conditie en je krijgt informatie over de voor- en nazorg. Het is belangrijk om te weten dat je tijdens de behandeling je huid goed beschermt met een zonnefactor. Er zijn speciale ZO factoren beschikbaar die de juiste ingrediënten bevatten voor optimale bescherming. Doordat de huid moet herstellen beslaat het behandelplan een langere periode. Houd rekening met een paar maanden. Zo medical valt onder een thuisbehandeling.

Wat kan je verwachten na een behandeling?

Aan het eind van het behandeltraject kun je onder andere een zachte, strakke en egale huid verwachten die straalt en vrij is van ziektes. Tijdens de behandeling kan het voorkomen dat de huid wat rood is of wat schilferig. Maar dat is aan het eind van de behandeling helemaal verdwenen. De behandeling zelf is pijnloos. Uiteraard kun je altijd met vragen terecht bij de behandelaar als je tijdens de behandelingen dingen wilt weten. Dankzij de professionele training die zij krijgen en het feit dat ze werken met de beste producten en technieken, weet je dat je in goede handen bent. Aan het einde van het behandeltraject van de drie maanden wordt in overleg met de behandelaar nog een onderhoudsprotocol opgesteld. Dit heeft als doel de resultaten van de behandeling nog verder te verbeteren en je huid te onderhouden.

Foto header via iStock, credits: djiledesign

0 comments on “Waarom het belangrijk is goed voor je huid te zorgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *