Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN-provider?

by Emma

Een goede VPN service, waar vind je die? Tegenwoordig maakt iedereen die een extra veilige internetverbinding wil gebruik van zo’n Virtual Private Network. Anoniem surfen terwijl je meer toegang krijgt tot websites en online diensten, dat wil iedereen wel. Maar het kiezen van de juiste provider is toch niet altijd even makkelijk – er zijn immers best wat instinkers. Met deze tips weet je precies waar je op moet letten.

Privacy

Als het jou vooral gaat om de privacybescherming die en VPN-provider kan bieden, dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Zodra je geen e-mailadres nodig hebt voor een account, bijvoorbeeld, hoef je ook net wat minder gegevens te delen. Doe ook even onderzoek bij welke hostingpartij de VPN-provider hun servers onderbrengt of leaset. Check waar het hoofdkantoor staat! VPN services afkomstig uit Amerika, China en Rusland (of landen die met hun samenwerken) vergroten de kans ietwat dat de overheid meekijkt. En ja, niemand zit erop te wachten, maar als je écht veilig wil internetten, moet je toch de privacy-voorwaarden doornemen. Tip: ondersteunen ze OpenVPN? Dan is dat een winst (het staat namelijk bekend als het veiligst).

Prijs

Is jouw keuze gebaseerd op je budget – en wil je het liefst een gratis VPN-verbinding – dan moet je extra goed opletten op de privacy voorwaarden. Laat je ook vooral niet verleiden door abonnementen waar je jaren aan vast zit, al is de prijs per maand nog zo goedkoop. Dit hoeft namelijk niet. Gratis VPN-providers zijn zeker een optie, maar dat past het best bij een gebruiker die weinig video’s bekijkt en niet continu bestanden aan het downloaden is.

Lees ook:  Review: de slimme weegschaal van Omron

Regioblokkade

Tot slot willen veel mensen gewoon internationaal kunnen Netflixen. Ook dát kan met een VPN service. Waar je oook bent, via een VPN-verbinding omzeil je regioblokkades en heb je plots toegang tot een gigantisch aanbod aan series, films en andere websites, die jouw eigen locatie niet aanbiedt. De oriëntatie op privacy is hier minder belangrijk. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat VPN-providers steeds nieuwe IP-adressen moeten opkopen en vernieuwen om jouw die dienst aan te bieden. Streamingsdiensten kunnen dit blokkeren. Dat betekent: hoe meer IP-adressen, hoe meer kijkplezier. Doe daarom onderzoek bij grotere aanbieders, zodat je blijvend van het streamingsaanbod kan genieten.

Foto header via iStock, credits: Melpomenem

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy