Utrecht is dé stad voor alle koffieliefhebbers

Utrecht is dé stad voor alle koffieliefhebbers

Wist je dat koffie meer aroma’s bevat dan wijn? Of dat espresso’s vaak een hoge intensiteit hebben, maar minder cafeïne bevatten dan filterkoffie? Wanneer je een koffieliefhebber bent kan je er echt van balen wanneer je op stap bent en je bij een restaurant of café slechte of slappe koffie krijgt geserveerd. Daarom is het verstandig om vooraf je research te doen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Zo kom je er na dit artikel achter dat je direct naar Utrecht moet om alle koffietentjes af te gaan. Want Utrecht is toch wel dé stad voor alle koffieliefhebbers.

Op iedere hoek van de straat een koffietent

Met maar liefst 37 koffietenten is het bijna onmogelijk om ze te ontwijken wanneer je in Utrecht bent. Een plek waarbij alles draait om de koffie? Dan hebben we het over Ohøj. Een knusse sfeer, een fijne plek en bovenal goede koffie. Met een ervaren barista achter de bar die graag adviezen geeft over de verschillende soorten koffie is het plaatje compleet. Ben je uitgekeken op de hippe, moderne en strakke koffiespots? Dan moet je gelijk langs koffie Leute. Een jaren 80 uitstraling met tweedehandse meubels, verschillende woonkamers en de vinyl store geeft je een ongestoord gevoel. Ook houden ze af en toe een koffietasting! Uiteraard kunnen we niet alle 37 plekken gaan uitlichten in dit artikel, maar ‘t Koffieboontje mag zeker niet ontbreken. Een leuke mooie plek met gezellige tafeltjes en een relax hoekje aan het raam. Hier ga je heen om koffie te drinken na een dagje door het centrum gelopen te hebben.

Lees ook:  Travel Guide: Innsbruck

Koffiecafé; de nieuwe flexwerkplek

Of je nou koffie nodig hebt om je dag mee te starten, het gewoon lekker vindt in combinatie met een gebakje of in de middag even een adrenaline boost wil, het kan allemaal. De koffiecafés in Utrecht zijn ook zeer geschikt als flexwerkplek. Bij Rocking Chair hebben ze zelfs speciale flexwerkdeals! Een rustige plek, nieuwe inspiratie opdoen en niet te vergeten heerlijke koffie. Ideaal dus. Is het je wel eens opgevallen dat er aan pennen geen gebrek is in zo’n café? Mensen laten vaak expres hun pen liggen. Vaak laten ze de pennen bedrukken met de naam van het bedrijf waar ze werken. Zodra jij die pen ziet kom je in aanraking met dat bedrijf. Slim hè?

Beïnvloedt je koffiemok de smaak van je koffie?

Je koffiemok beïnvloedt zeker de smaak van je koffie. In het boek Waarom witte wijn beter smaakt wanneer je naar Blondie luistert en andere ingrijpende inzichten van Russel Jones, beschrijft Jones dat koffie lekkerder smaakt wanneer je het uit een rode mok drinkt. Onder meerdere mensen heeft hij een proef uitgevoerd met een gele, blauwe en rode mok en al die mensen gaven de voorkeur aan koffie uit een rode mok. Waarom? Omdat de koffie in die mok volgens hun voller, lekkerder en zoeter smaakte. Heel veel cafés en koffietenten laten mokken bedrukken met de naam of het logo van hun bedrijf. Ook dit kan invloed hebben op je ervaring. Niet alleen de smaak van de koffie is belangrijk, maar ook de omgeving, het moment en alles eromheen. Je zintuigen hebben hierbij heel veel invloed op je ervaringen.

Lees ook:  Cappuccino en ik: een persoonlijk koffie drieluik

Foto header via iStock, credits: Teka77

0 comments on “Utrecht is dé stad voor alle koffieliefhebbers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *