Una bella (gezins) roadtrip door Toscane en Umbrië met de Peugeot 5008

by Imke

Niets leuker dan een goeie roadtrip maken. En al helemaal in het mooie Italië. Heerlijk het Italiaanse landschap langs je heen laten glijden en af en toe stoppen voor een perfecte cappuccino of een (klein) glaasje wijn. Nu is dat laatste wel wat ingewikkelder wanneer je met twee kleuters in de auto erbij op pad gaat. Alhoewel met een lekkere ‘gelato’ zijn zij ook snel tevreden. Hoe dan ook, wij (2 volwassenen en 2 kids van 4 en 5 jaar oud) gingen deze zomer op roadtrip richting het mooie Toscane en Umbrië. En dat deden we niet alleen, maar met de Peugeot 5008 Blue Lease Allure PureTech 130 EAT8.

Off we go

Inpakken maar

Het grote plezier van een roadtrip maken begint natuurlijk al bij het inpakken thuis. Aangezien wij het ons makkelijk hadden gemaakt, en sliepen in vakantiehuisjes, hoefden we geen camping gear in te pakken. Alhoewel daar meer dan genoeg plek voor was geweest in de 5008. De bagageruimte van de auto meet namelijk 640 liter (en mocht je de achterste zitrij wegklappen dan is dit zelfs 1.060 liter!). De riante ruimte achterin zorgt ervoor dat je niet beperkt in hoeft te pakken. En met vier man aan boord, waarvan twee kids, heb je nogal wat mee te zeulen. En zelfs met al onze spullen achterin geparkeerd, was er nog genoeg ruimte over. Zelf vind ik het altijd ontzettend fijn bijvoorbeeld wanneer ik wel nog gewoon zicht naar achteren heb. Wel zo veilig ook!

Onderweg

Onderweg….

Even wat eten in de kofferbak van de Peugeot 5008

En route

Ons eerst doel van onze trip was een kleine glamping in de buurt van Marina di Bibbona, zo’n 60 kilometer onder Pisa. Een afstand van dik 1400 kilometer vanuit Amsterdam, die we in drie stukken hakten. Zodoende reden we de eerste dag naar Zuid-Duitsland, om daar te overnachten in een hotel. En de tweede nacht verbleven we in de buurt van het Como meer. Zeker een aanrader bij lange afstanden om een reis in meerdere dagen te rijden. Dat maakt het voor iedereen prettiger. Daarbij gaf het ons de mogelijkheid om bijvoorbeeld niet door de 17 kilometer lange San Gottardo tunnel te rijden (veeeeeel file!), maar juist de San Gottardo pas te nemen. Dus over de berg heen te rijden. En dat is echt een aanrader. Prachtig is het om zo te rijden. En met een auto als een Peugeot 5008 een eitje om te doen. Wat trouwens ook gelijk opviel; ondanks de vele bochten in dit gebergte, werd niemand misselijk of wagenziek. Alsof er een soepelheid in de auto was ingebouwd die de curves van de bergen aftopten.

Anderen helpen

Andere Italianen even een handje helpen :-)

Bovenop de San Gottardo

Bovenop de San Gottardo

Italian way

Wie zich in Italië op de weg bevindt, merkt gelijk het karakter van de Italianen: passievol. Italianen hebben een rijstijl die niet is zoals wij Nederlanders. Italianen rijden rustig 70 op de snelweg, of juist knoerthard op de linkerbaan. En dan de invoegstroken… die zijn kort, heel kort. Invoegen op een Italiaanse snelweg is haast een soort kamikaze, maar raar genoeg loopt het (bijna) altijd goed af. En als je geluk hebt met een snel optrekkende auto, zoals de Peugeot 5008, dan zit je sowieso wel goed. Begeef je je meer in de bergweggetjes en de kleine, schattige dorpjes dan is het weer opletten dat je jezelf niet vast rijdt in een doodlopende straat. Of dat je jezelf totaal vastzet tussen geparkeerde auto’s. Maar het mooie van de Italianen is, is dat ze naast passievol ook behulpzaam zijn. Want ben je gestrand met je auto, om wat voor reden dan ook, dan is de kans groot dat het halve dorp uitloopt om je te helpen.

Lees ook:  Mannen opgelet: deze fiets accessoires heb jij nodig voor jouw summer in the city!

De Peugeot 5008

En door…

Na een weekje in Toscane te zijn geweest (ga zeker even langs bij het mooie dorpje Bolgheri en bij het stadje Follonica ligt een erg mooie glamping genaamd Vallicella Glamping Resort), gingen we door richting Umbrië. We hoefden maar ongeveer 200 kilometer te rijden voor onze volgende bestemming, maar door het heuvelachtige landschap doe je daar al snel een dikke 3 uur over. Daarom stopten we onderweg even bij Siena. Geen straf, want een van de mooiste steden in Italië. En extra leuk is dat je de auto onderaan de stad kan parkeren en dan met de roltrap naar boven gaat. Ook met een grote auto, zoals de Peugeot die wij mee hadden, is het daardoor geen probleem om te parkeren in een toeristische stad zoals Siena. Na een koffie op het beroemde Piazza del Campo gingen we weer verder op weg naar Casa & Glamping Sorriso in Umbrië. Een beetje aandrijving is wel gewenst bij deze prachtige, kleine camping want het ligt vrij afgelegen én halverwege een dal. Vanuit deze plek is het geweldig de omgeving te verkennen. Zo reden we onder andere naar Orvieto, Perugia, Assisi, Lago di Bolsena, de watervallen van Marmore en het indrukwekkende Cività di Bagnoregio. Alles op een rij-afstand van ongeveer 30 tot 45 minuten vanaf Casa Sorriso.

Dagje Pisa

Vallicella Glamping Resort – Vacanze col Cuore

Struinen door de straatjes van Assisi

Cività di Bagnoregio

Dagje strand in de buurt van Follonica

De watervallen van Marmore

Omgevlogen

Na meer dan twee weken was het tijd om terug te rijden naar Nederland. Onderweg stopten we opnieuw in Como, om de reis nog één keer in tweeën te splitsen. Met een wagen vol met mooie herinneringen (en vieze was…) kwamen we weer aan in het Amsterdamse. Veilig en wel thuisgebracht door die fijne, comfortabele, knalrode Peugeot 5008. Wat overblijft zijn heel veel mooie vakantieherinneringen én de foto’s….

Ingepakt en wel weer terug naar Nederland

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy