Praktisch en stijlvol de berg af

Praktisch en stijlvol de berg af

Je moet er nu nog misschien niet aan denken, maar er zijn heel veel Nederlanders die maandenlang uitkijken naar de wintersportvakantie. Eindelijk weer met de ski’s of het snowboard zo snel mogelijk van de berg af gaan. Echter, voordat je kunt genieten van het skiën of snowboarden is het allereerst belangrijk om te zorgen voor de juiste outfit. Om een outfit samen te stellen die zowel praktisch als stijlvol is, hebben wij een aantal zeer nuttige tips onder elkaar gezet.

De functionaliteit dien je niet uit het oog te verliezen

Veel skiliefhebbers zijn geneigd om bij het vinden van een nieuwe ski-outfit voornamelijk te kijken naar hoe deze er uit ziet. Echter, als je optimaal wilt genieten tijdens je vakantie, dien je eerst te kijken naar de functionaliteit van de ski-jas of skibroek. Zo dien je onder andere goed te kijken naar de materiaalsoort. In sommige ski-jassen heb je het al snel te koud en in andere krijg je het erg benauwd. Om te voorkomen dat je te veel na moet denken over de temperatuur, is het verstandig om goed te kijken naar de samenstelling van de jas. Als je eenmaal weet wat voor soort jas prettig zit, kun je op zoek gaan naar een jas die je echt mooi vindt.

Ga voor een dun ogende opvallende ski-jas

Als je positief op wilt vallen op de skipiste, dien je op zoek te gaan naar een dunne ski-jas van het juiste materiaal. Naast dat dit er mooier uitziet, is het ook een stuk praktischer om ermee uit de skilift te stappen. Mocht je toch graag willen opvallen, dan kun je kiezen voor een opvallende kleur. Als man is zeeblauw erg mooi en als vrouw zou je kunnen kiezen voor felroze.

Lees ook:  De bergen roepen: zo zorg je dat jouw gezin wintersport-ready is

Wat voor skibroek en skibril past hier het beste bij?

Na het vinden van een mooie ski-jas, kom je erachter dat je skibroek hier totaal niet mooi op aansluit. De skibroek ziet er grof uit en laat je benen door je dunne winterjas stukken groter ogen. Om in een elegante stijl van de piste af te kunnen gaan, is het zeer aan te raden om te zoeken naar een dunne skibroek. Zorg ervoor dat hij sneeuwdicht is en hij niet te strak zit. Mocht je bang zijn dat je het koud krijgt op de piste, dan kun je eventueel onder de skibroek nog een thermobroek dragen. Een onderdeel van de ski-outfit dat zeer praktisch is, maar er vaak niet zo mooi uitziet, is de ski zonnebril. Wat betreft de skibril kan je het beste kiezen voor een kleur die aansluit bij je ski-jas. Als je een fel roze ski-jas hebt gekocht, kun je op zoek gaan naar een fel roze skibril.

Foto header via iStock, credits: ViewApart

0 comments on “Praktisch en stijlvol de berg af

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *