Limited edition Jack Daniel’s: de eerste 10 jaar oude whisky in een eeuw

Limited edition Jack Daniel’s: de eerste 10 jaar oude whisky in een eeuw

Wie dol is op de goudbruine drank van Jack Daniels kan in zijn handen knijpen. Het heeft honderd jaar geduurd maar het was al het wachten waard: de nieuwste limited edition whisky viert het iconische drankmerk uit Tennessee in al zijn glorie én met een sterke smaak.

De tien jaar oude Jack Daniel’s 10 Year Old Tennessee Whisky is het resultaat van jaren lang experimenteren met oude smaken om een product te maken dat eer doet aan de flessen whisky gebrouwen door de enige echte Jack Daniels eind 19e eeuw. In het jaar 1885 werd het merk voor het eerst geregistreerd in de Verenigde Staten, en heeft er sindsdien alles aan gedaan om wereldbekendheid te verwerven – met succes.

Rollen van eiken vaten

De drank is met de hand gemaakt door het professionele distilleerderijteam in Lynchburg, Virginia, onder leiding van de huidige meester distilleerder Chris Fletcher. En dat proces duurde maar liefst tien zomers lang. In de praktijk is het simpelweg rollen van eiken vaten met de drank erin onderdeel van het rijpingsproces, al komt er uiteraard meer bij kijken.

En wat zit er dan allemaal in? Gebaseerd op noten van de al bekende Jack Daniel’s Old No. 7, proef je in deze special edition whisky unieke smaken door de rijpheid van de drank. De smaken zijn subtiel en zoetig maar zeker geraffineerd: droge vijg en rozijn op de neus voordat de rest van het smaakpalet de toffee en het zachte fruit opmerkt. En dan als je denkt alles al te hebben geproefd komt er nog een vleugje zoete tabak.

Lees ook:  2 x originele (groene) cake recepten voor Moederdag

Een echte throwback

Ook het design van de fles is geïnspireerd door de lange geschiedenis van het met de hand geschilderde en sierlijke label, dat notabene op de laatste ‘aged-state’ flessen van een eeuw geleden gevonden zijn. Een echte throwback dus.

Toch moeten whisky liefhebbers nog éven wachten. Naar verwachting wordt de eerste lading van de limited edition flessen pas in september verkocht in de Verenigde Staten. Voor een kleine 70 dollar, omgerekend ongeveer 60 euro, heb je dan een fles van 750 ml. Maar dan heb je ook wat.

Foto header via iStock, credits: Deagreez

0 comments on “Limited edition Jack Daniel’s: de eerste 10 jaar oude whisky in een eeuw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *