Hoe ‘land’ je weer in Nederland, maar houd je toch het vakantiegevoel vast?

Hoe ‘land’ je weer in Nederland, maar houd je toch het vakantiegevoel vast?

Herken je dat gevoel? Je komt net terug van vakantie, hebt het heerlijk gehad, bent tot rust gekomen en hebt genoten van de zonnestralen. Je arriveert in Nederland en hebt gelijk weer het gevoel dat je van alles ‘moet’. Het vakantiegevoel ebt weg en binnen een paar dagen zit je weer helemaal in de status die je had voordat je op vakantie ging. Lastig, want dat vakantiegevoel is zo nodig. Met deze tips zorg je ervoor dat je het vakantiegevoel ook thuis terugvindt en je weer kunt landen. Zonder direct weer in de ‘ik-moet-van-alles-modus’ te komen.

Vakantie-rituelen vasthouden

Wat deed je op vakantie wat je echt gelukkig maakte? Was het dat koffietje drinken aan het water? Of de wandeling maken toen je net wakker werd? Of het uitgebreide ontbijt dat voor je klaarstond? Ga bij jezelf na welke momenten ervoor zorgde dat je het vakantiegevoel te pakken had. Bedenk vervolgens voor jezelf welke momenten je in kunt bouwen in je ‘normale’ dag. Die koffie aan het water drinken bijvoorbeeld? Sta wat eerder op, zet koffie, neem het mee in een thermoskan en rijd naar een plek in de buurt waar je dat gevoel ook kunt ervaren.

Deel je favoriete vakantiemomenten

Wanneer je weer aan de slag gaat met werken, ligt het voor de hand om er meteen weer helemaal in te duiken. Je staat niet meer stil bij je vakantie en gaat meteen weer ‘aan’. Bouw daarom momenten voor jezelf in om met andere mensen te kletsen over je vakantie. Ook al heb je al in de notendop verteld hoe je vakantie eruit zag, vraag aan collega’s wat de fijne momenten van hun vakanties waren. Je zult merken dat je het gevoel weer even terug hebt, door er samen over te praten en ervan te genieten. Zo houd je de balans. Enerzijds werken, anderzijds nog even genieten van de fijne momenten die je hebt beleefd.

Lees ook:  5 x must-visit paleizen in de wereld

Ontdekken

Op vakantie word je verrast. Een fijn gevoel, waardoor je even aan niets anders denkt. Dat ‘ontdekkingsgevoel’ kun je vasthouden in Nederland. Er zijn namelijk zoveel plekken te ontdekken, waardoor je verrast wordt en je weer even het vakantiegevoel terugpakt. Plan middagen weg in het weekend, of ga er doordeweeks ’s avonds lekker uit. Je hebt dan wat fijns om naar uit te kijken. Dit helpt uiteindelijk om weer te aarden, maar toch het vakantiegevoel vast te blijven houden.

Foto header via iStock, credits: Chalabala

0 comments on “Hoe ‘land’ je weer in Nederland, maar houd je toch het vakantiegevoel vast?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *