Gespot: de elektrische deelbakfiets Cargoroo

Gespot: de elektrische deelbakfiets Cargoroo

Vorige maand spotte ik voor het eerst een zogenaamde deelbakfiets bij mij in de buurt (Amsterdam-Oost). Nieuwsgierig ging ik gelijk even op Google zoeken wat dit nieuwe concept, genaamd Cargoroo in hield. En wat blijkt… vanaf half juni staan de elektrische deelbakfietsen van Cargoroo in verschillende buurten in Amsterdam en Utrecht. Heel handig, want het zelf aanschaffen van een elektrische bakfiets is zeker niet goedkoop. Terwijl het juist zo’n praktisch vervoersmiddel is, met name in de stad.

Wat is het precies?

Cargoroo is wen duurzame en praktische oplossing voor ritjes met kinderen naar clubjes en sportvelden, uitjes met het gezin, MKB-ers die iets moeten afleveren of ophalen, studenten die een paar kratten bier nodig hebben, en iedereen die veel boodschappen wil doen of iets te vervoeren heeft.

Inwoners van een stad herkennen het volgende waarschijnlijk namelijk well: je kijkt ernaar uit om ergens te zijn, maar niet om ernaartoe te gaan. De parkeerkosten zijn hoog en veel straten zijn lastig per auto te bereiken of per fiets kun je weinig spullen meenemen en is het ver. Die worsteling heeft invloed op je humeur. De elektrische deelbakfiets van Cargoroo zorgt ervoor dat ook de weg ernaartoe je positief stemt.

Betaalbaar én duurzaam een elektrische bakfiets rijden

Een elektrische bakfiets is een luxeproduct. Een exemplaar heeft al snel de prijs van een goede tweedehandsauto. Door Cargoroo is een elektrische bakfiets voor iedereen toegankelijk. De modellen van Cargoroo zijn van het merk Urban Arrow. Door de prijs van €0,07 cent per minuut en de mogelijkheid om 20 minuten te reserveren voor €1 is een tripje ook financieel een feest.

Lees ook:  Georganiseerd of op de bonnefooi: hoe reis jij het liefst?

Gespot: de elektrische deelbakfiets Cargoroo

Hoe werkt het?

De stappen zijn simpel. Je downloadt eenmalig de Cargoroo-app, kiest en reserveert een e-bakfiets, opent het slot met je telefoon, gebruikt hem zolang jij wil en zet hem terug waar je hem hebt opgepikt. Wil je tussendoor even stoppen? Je zet de fiets moeiteloos op slot.

Huiverig dat je straat of gevel straks overspoeld wordt met slordig geplaatste e-cargo bikes? Dat zal hopelijk niet gebeuren. De elektrische bakfietsen staan op vaste plekken waardoor jij en je buurtbewoners alleen maar gemak ondervinden.

0 comments on “Gespot: de elektrische deelbakfiets Cargoroo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *