De Maltese eilanden verwelkomen de toeristen opnieuw. Hier is alles wat je moet weten om je reis te boeken

by Redactie

Goed nieuws voor wie deze zomer nog op zoek is naar een zonnige vakantiebestemming. De mediterrane bestemming Malta heeft aangekondigd dat het deze zomer zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers zal toelaten om te reizen naar Malta.

Het eiland dat ten zuiden ligt van Sicilië in de Middellandse Zee is een geliefkoosde bestemming voor heel wat toeristen omwille van zijn uitstekende klimaat. Zo kun je er maar liefst 300 dagen per jaar genieten van de zon en biedt het enkele van de beste duiklokaties van Europa. De aankondiging van Malta is ook de luchtvaartmaatschappijen niet ontgaan. Maar liefst 18 maatschappijen, waaronder Air Malta, hebben deze zomer vluchten gepland naar Malta. Dat zijn er zelfs meer dan in eender welk jaar in het pre-corona tijdperk. ´Een belangrijke stap in de groei van hun toerisme.´, zo noemde minister van Toerisme Bartolo het.

Naast tal van luchtvaartmaatschappijen zullen ook cruiserederijen koers zetten richting Malta. Maar liefst 34 haven stonden gepland tegen eind juni in de havenstad Valetta die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Malta heeft niet alleen een rijke cultuur met heel wat geschiedenis, maar staat ook bekend als een bestemming waar LGBT+ zich thuis voelen. Het staat al vijf jaar lang bovenaan de Rainbow Europe List.

Daarnaast wordt Malta geroemd door de World Health Organization om zijn aanpak in de COVID-19 pandemie. Op dit moment is het zelfs een van de meest gevaccineerde landen in Europa. Maar liefst 80% van de volwassen inwoners hebben inmiddels hun vaccin gekregen, waardoor het gemiddeld aantal besmettingen op een dieptepunt is sinds het begin van dit jaar.

Lees ook:  4 x dit zijn dé wintersport trends voor seizoen 2023/24

De maatregelen omtrent COVID-19

Malta probeert het reizigers zo makkelijk mogelijk te maken om te reizen naar Malta in deze onzekere tijden. Er gelden geen quarantaine- of andere beperkingen voor volledig gevaccineerde toeristen die naar Malta komen.

Reizigers die geen geldig vaccinatiebewijs of negatieve testresultaten kunnen voorleggen, zullen niet toegelaten worden aan boord van het vliegtuig. Zorg dus dat je over een dergelijk document beschikt bij het plannen van je reis naar Malta.

Waarom Malta kiezen als vakantiebestemming?

Het klimaat van Malta is een typisch mediterraan klimaat en wordt sterk beïnvloed door de Middellandse Zee. De Maltese eilanden hebben een aangenaam zonnig klimaat met een dagelijks gemiddelde van ongeveer 12 uur zonneschijn in de zomer, tot 5 tot 6 uur in het midden van de winter. De zomers zijn heet, droog en zeer zonnig. Zwemmen in zee is mogelijk vanaf juni, terwijl de hoogste temperaturen gemeten worden in juli en augustus. Vergeet dus zeker geen zonnebrand in te pakken.

Wie de woorden “Maltese kustlijn” hoort, stelt zich misschien eerder rotsachtige kliffen voor die afdalen in turquoise wateren. Maar het mediterrane eiland heeft ook tal van zandstranden. We stellen je graag enkele van de beste zandstranden van Malta voor.

Denk maar aan Golden Bay, een breed zandstrand aan de rand van Mellieħa. Het is een van de meest populaire stranden van Malta, met veel inhammen en baaien om te verkennen. Tijdens de zomermaanden kan het behoorlijk druk zijn. Badmeesters patrouilleren op het strand en vlaggen vertellen je waar het veilig is om te zwemmen.

Lees ook:  Travelguide Noord-Frankrijk: er even tussen uit met je besties

Ghajn Tuffieha, dicht bij Golden Bay, is een kleiner, beschermd en minder bezocht strand dat alleen kan worden bereikt door een trap van 100 treden af ‚Äã‚Äãte dalen. Het rode zandstrand wordt geflankeerd door een prachtig landschap en biedt een fantastisch uitzicht op de omliggende kliffen. Ghajn Tuffieha heeft slechts een paar voorzieningen, waaronder een bar en verhuur van ligstoelen, maar is perfect als je op zoek bent naar een minder drukke optie.

Praktische info voor reizen naar Malta

Steden als Vallette, Floriana, Birgu en Senglea zijn makkelijk te voet te verkennen. Verplaatsen tussen de steden kan makkelijk door een auto te huren bij een van de verhuurbedrijven of door een taxi te nemen. Voor een korte trip mag je rekenen op 10 euro, terwijl de langste afstanden je maximaal 30 euro zullen kosten.

Malta heeft eveneens de euro als munteenheid wat het makkelijk maakt voor Europese reizigers. Op toeristische plaatsen liggen de prijzen vaak even hoog als in West-Europa. Zo betaal je voor een pasta tussen de 10 en 15 euro terwijl een driegangenmenu je al snel 60 tot 80 euro zal kosten.

Op zoek naar een volledig aanbod van hotels? Voor een overnachting in een drie- of viersterrenhotel mag je een kostenplaatje van 60 tot 85 euro per nacht verwachten terwijl de vijfsterrenhotels oplopen tot 120 euro per nacht.

Ben je helemaal overtuigd van een vakantie naar Malta? Boek dan nu je vlucht hier of vraag meer informatie over reizen naar Malta.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy