De limited-edition ‘Fast & Furious’ Twin Turbo: een horloge voor de ultieme autofan

by Emma

Het exclusieve merk Jacob & Co heeft een limited-edition horloge uitgebracht. Geïnspireerd door niets anders dan de race-hits uit de Fast & Furious filmreeks. Dat betekent een mix van Jacob & Co’s elegantie en details van de iconische films. Een perfect horloge dus voor de autofan met klasse.

Het horloge is aangepast op het bekende en klassieke Twin Turbo Furious van Jacob & Co: het eerste horloge waarmee je altijd accuraat de tijd kan aflezen, zelfs op hoge snelheden of onder grote zwaartekracht (zoals in een raceauto bijvoorbeeld). Snelheid en kracht zijn centrale aspecten van het ontwerp, waardoor het bij uitstek het perfecte horloge is voor de ‘Fast & Furious’ twist.

Meerdere hints naar Fast & Furious

Als eerbetoon aan de filmserie, komen er in het aangepaste design meerdere hints naar Fast & Furious terug. Zo houdt een vrouwelijk figuur twee geblokte vlaggen vast terwijl twee opgevoerde super auto’s tegenover elkaar staan. Een knipoog naar de eindscène uit de eerste film uit 2001 waarin de Dodge Charger en Toyota Supra het tegen elkaar opnemen.

In tegenstelling tor andere horloges, heeft het ‘Fast & Furious’ Twin Turbo model een andere tijdwijzer. Juist uniek aangepast op de racetraditie, is het design gebaseerd op pitborden die de bemanning van race auto’s gebruikt om tempotijden door te geven. De timer is dus opgesplitst in twee helften. Ook wordt de hoeveelheid energie die het horloge heeft, uitgedrukt via een brandstofmeter. De drager krijgt net het gevoel alsof hij zelf achter het stuur zit.

Negen exemplaren!

Maar let wel: het is en blijft een limited-edition horloge! Het model zomaar aanschaffen zal niet zo gemakkelijk zijn. Aangezien er maar negen van worden gemaakt en verkocht (ook dit in referentie naar de negen films van de Fast & Furious reeks). In totaal heeft het horloge 832 onderdelen, en ook dat maakt het uurwerk heel prijzig: het kost zo’n 580.000 dollar.

Lees ook:  Knus en kleinschalig: 5 campings in Europa die je niet over het hoofd mag zien!

Foto header via website Jacob & Co.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy