Zo transformeer je een simpele tv-hoek tot de gezelligste plek van het huis

Zo transformeer je een simpele tv-hoek tot de gezelligste plek van het huis

Een avondje bankhangen is misschien wel dé activiteit voor na een lange dag werk. Maar net zo goed is het heerlijk om met het hele gezin een filmmarathon te houden. En op andere momenten kan je heerlijk tegen je date aan kroelen tijdens het kijken van een romantische film. Kortom: de plek waar je tv kijkt, of dat nou in je uppie is of met anderen, is essentieel voor een goede sfeer in huis. Met deze tips maak je van de tv-hoek de gezelligste plek.

Een tintje donkerder

Wat voor soort ambiance wil je dat jouw tv-hoek uitstraalt? Misschien is je interieur heel modern, of juist wat simpeler en neutraler. Zorg er voor dat de kleuren in de rest van je thuis matchen met de kleuren van je tv-hoek – en maak het dan nét een tintje donkerder. Dit geeft gelegenheid om dichter tegen elkaar aan te kruipen, en zorgt er bovendien nog eens voor dat je dat wat op het scherm gebeurd extra goed kan zien. Tip: hang een paar gordijnen op, als je tv-hoek in de buurt van een raam is (gebruik fluweel of andere dikke stoffen voor een extra knus gevoel).

Thuisbioscoopgevoel

Toch kijk je niet alleen naar de tv, maar juist ook naar de ruimte daaromheen. Het juiste tv meubel is daarom dan ook essentieel. Uiteraard pas je deze aan op de breedte van je televisie, maar er zijn ook andere dingen om op te letten. Hoe hoog is je bank en hoe hoog moet je tv meubel dus zijn? Naar beneden kijken is meestal niet zo prettig, terwijl een scherm iets hoger dan dat je zit juist het thuisbioscoopgevoel kan bevestigen. Ga je het meubel gebruiken om wat spullen op te bergen? Zorg dan voor dichte lades of wat manden om het rustig te houden.

Lees ook:  Deze 7 vakantiebestemmingen beïnvloeden onze zomermode

Tijd voor accessoires

Vergeet verder niet om de juiste accessoires aan te schaffen voor de echte finishing touch. Hiermee maak je jouw tv-hoek persoonlijk en hartstikke gezellig. Denk aan foto’s, planten en bloemen of iets simpels zoals een vaas. Als je ook hier kleuren (inclusief de metaalsoorten) laat terugkomen in de rest van je interieur, creëer je direct een groot geheel. Maar zorg dat het niet te rommelig wordt! Dit leidt alleen maar af tijdens het bankhangen. Probeer daarom een à twee soorten accessoires uit te kiezen, en zet ze bij elkaar. Vergeet niet wat lichtjes toe te voegen die dimbaar zijn!

De meest comfortabele bank

Tot slot is een comfortabele zit plek natuurlijk volledig onmisbaar. Voor een groot gezin is een hoekbank fantastisch, terwijl een single of jong stel juist heerlijk naast elkaar kan kruipen op een ietwat smaller model. Vergeet niet: dekentjes en kussens zijn een must! Zo neem je een beetje comfort van het bed mee naar de bank, en is jouw filmavond nog gemoedelijker.

Foto header via iStock, credits: archideaphoto

0 comments on “Zo transformeer je een simpele tv-hoek tot de gezelligste plek van het huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *