Waar moet je op letten bij het kopen van een smart LED lamp?

Waar moet je op letten bij het kopen van een smart LED lamp?

Steeds meer mensen kiezen voor een slimme lamp in huis. En dat is niet gek, want het licht in je interieur aan te sturen via een app voelt niet alleen luxueus maar is ook gewoon hartstikke handig. Bovendien heb je al gauw allerlei functies waarmee je het licht precíes afstelt zoals jij wilt – van verschillende kleuren tot lichtsterkte. Toch komt er al gauw heel wat bij kijken als het gaat om het kiezen van de juiste smart lamp. Met deze tips weet je wat je te wachten staat en ben je goed voorbereid.

Maak het jezelf makkelijk en ga voor een startpakket

Allemaal losse lampen zijn snel meer gedoe dan wanneer je voor een startpakket kiest. Zo heb je in één keer alles wat je nodig hebt aangeschaft, perfect voor wie begint aan een smart home. Bonus: dit is ook vaak stukken goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan twee slimme lampen en een bridge (dat is een brug van de smart lamp apparatuur naar je WiFi netwerk). Een groot voordeel is dat je het startpakket heel makkelijk kunt uitbreiden door losse lampen toe te voegen. Los van bridges zijn er ook opties om smart LED lampen rechtstreeks te verbinden via de router (zoals LIFX) of Bluetooth (wat terug te zien is bij veel Philips Hue-lampen).

Check of alles goed op elkaar aansluit

Als je dan toch liever een enkele smart lamp wilt toevoegen en de bridge al in huis hebt, dan is het belangrijk om te zorgen dat jouw lichtbron past bij de LED armatuur. Kijk hiervoor goed naar de fitting en check de afmetingen nog eens. Op elke armatuur vind je een code met de fitting. Als je bij de winkel langsgaat is het dus altijd handig om die mee te nemen. In kleinere spots, zoals de GU10 Hue-lampen, is de lengte 2cm kleiner dan bij eerdere modellen, opletten dus! Het kopen van losse armaturen is geen slecht idee als je jouw smartcollectie wilt uitbreiden. Het fijne aan losse armaturen is dat er genoeg designs zijn, van industrieel tot minimalistisch, van hangende modellen tot wandspots. Tip: als je een smart LED lamp in de badkamer wilt bevestigen, zorg dan dat de armatuur waterdicht is!

Lees ook:  Customized Vinylvloeren

Kies het platform dat bij je past

Let wel: koop alleen smart LED lampen van hetzelfde merk. De meeste slimme lampen werken via een eigen app. Zeker als je een smart home op het oog hebt, is het fijn als deurbellen, rookmelders en de temperatuur én verlichting niet allemaal via andere platforms functioneren. Gelukkig is er keuze genoeg, zoals Google Assistent, Apple Siri of Amazon Alexa of andere aanbieders.

Foto header via iStock, credits: Rawpixel

0 comments on “Waar moet je op letten bij het kopen van een smart LED lamp?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *