Toe aan vakantie? Proef de maritieme sfeer van Bremerhaven aan de hand van German.Local.Culture

Toe aan vakantie? Proef de maritieme sfeer van Bremerhaven aan de hand van German.Local.Culture

Verwissel de Nederlandse duinen eens voor een ander noordelijk paradijs aan zee, zoals de Duitse stad Bremerhaven. Verborgen juweeltjes genoeg: er is voor ieder wat wils, wat het tot een perfecte vakantiebestemming maakt voor het héle gezin.

Maritieme sfeer

Vanuit Nederland (met Utrecht als uitgangspunt genomen) rijd je met de auto zo’n kleine vier uur en volg de Wezer rivier tot aan de monding in de Noordzee en je komt bij een bijzondere havenstad aan: Bremerhaven. Het is de grootste stad die aan zee grenst aan de noordelijke kust van Duitsland. De levendige havens bieden een prachtig uitzicht gelegen aan het water. Het is bijna alsof je even terug in de tijd stapt, maar met alle gemakken van de moderne samenleving. Tuur naar de velen schepen (‘dicke pötte kieken’, noemen ze dat daar) of breng een bezoekje aan het Maritiem museum. Daar is alles te leren over zeilen en het onderzoeken van de oceaan, en kan je een avontuurlijke VR zee-expeditie maken. De maritieme sfeer van Bremerhaven is overal terug te vinden. De heerlijke geur van vers gerookte vis is al overtuigend genoeg. Een waar avontuur op een steenworp afstand, dus!

©Jens Hagens/Erlebnis Bremerhaven

De stad door de ogen van de local

Wie de reis echt compleet wil maken, slentert niet alleen rond als onbezonnen toerist, maar luistert ook naar wat de insiders zoal aanraden. In deze campagne staat de ervaring van de local dan ook centraal. Zij vertegenwoordigen de stad zodat je hem door hun ogen kunt meemaken. Als wijnsommelier en stadsgids in één is Diana Rohrbach, zelf een inwoner van Bremerhaven, bij uitstek dé local om de stad mee te ontdekken. Boek via haar reisbureau een tour, en je wordt meegenomen naar plekken waar de meeste toeristen jaloers op zullen zijn. Van de culinaire geheimen tot de mooiste fietsroutes en zo langs de rijke geschiedenis van de stad.

Lees ook:  Mee in de cockpit met deze Nederlandse pilote

De smaak van Bremerhaven

De German.Local.Culture campagne zet nadrukkelijk ook de smaak van de stad op het menu. En die mag je niet missen! Nog niet bekend met de Duitse cuisine? In het noorden weten ze maar ál te goed hoe ze vis moeten bereiden. Bij visrestaurant Treffpunkt Kaiserhafen bijvoorbeeld, waar er genoeg aanbod is voor de visliefhebbers en de fijnproevers, met tal van specialiteiten. Ook bij Pier 6 (dat een plekje heeft in de Michelingids van 2021) kan je genieten van moderne versies van traditionele gerechten. En niet onbelangrijk: vanuit het restaurant heb je een betoverend uitzicht op de vuurtoren – perfect voor een romantisch diner.

©Jens Hagens/Erlebnis Bremerhaven

Niet te vergeten: een vis moet zwemmen! Als de kinderen zoet zijn met een ijsje, kunnen de ouders lekker wijnen. En hóe. Bremerhaven staat bekend om zijn sommeliers, waar vooral de nieuwe generatie indruk maakt met hun frisse ideeën en verrassende smaakpaletten.

Musea genoeg

Los van alle dingen om te zien (de haven, moderne architectuur, enz.), is er in Bremerhaven ook van alles te doen. Zo zijn er musea genoeg, zoals het Historisch museum of het Duitse Emigratiemuseum, waar je kennis maakt met meeslepende verhalen van de emigranten op zoek naar een nieuwe wereld. Als de belangrijkste emigratiehaven van de geschiedenis van Duitsland, liggen de verhalen er voor het oprapen. De vertellingen spelen in op alle zintuigen en bieden een interactieve ervaring. Bijzonder is ook het Klimahaus (Klimaathuis) waar je leert over het leven in verschillende klimaatzones, van het ijzige Antarctica tot aan de bloedhete woestijn. De tour neemt je mee langs installaties die de locaties simuleren. Kortom, ook als je met de kinderen op stap gaat zullen zij zich niet snel vervelen! Bremerhaven is er voor jong én oud.

Lees ook:  Stand-up Paddleboarding: met deze sport train je je hele lichaam
© Achim Meurer

Stedentrip

Een romantisch weekend weg langs de kust, een memorabele vakantie met het hele gezin of een stedentrip om de lokale cultuur te ontdekken: redenen genoeg om Bremerhaven te bezoeken (en om het gelijk te combineren met de stad Bremen, zo’n 45 minuten rijden hier vandaan gelegen). Bekijk hier de video voor een sfeerimpressie van hoe jouw reis eruit kan zien. Nog niet genoeg aan één stad? Verleng je reis dan naar een van de vele andere minder bekende Duitse steden (tip: Kijk ook eens bij Zittau in het oosten van het land, dat bekend staat als een historische en levendige stad).

0 comments on “Toe aan vakantie? Proef de maritieme sfeer van Bremerhaven aan de hand van German.Local.Culture

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *