Roadtrip Spanje: Trujillo, een must-do tussenstop (ook zonder autopech)

by Bette de Koning

De reis- en vakantiekriebels beginnen bij iedereen weer op te komen. Persoonlijk had ik daar al veel eerder last van…. De afgelopen drie maanden maakte ik een roadtrip door Spanje (natuurlijk volgens de regels en met heel wat testen). Met twee vriendinnen en drie surfplanken op het dak struinden we alle toffe surfspots en de mooiste Spaanse steden af. Van oost en zuid naar noord en west.

Om de trip low budget te houden, sliepen we aan de kust vooral in een tent. In de steden kozen we voor basic hostels. Zoals je met een oude auto kan verwachten, gingen ergens bij Granada wat waarschuwingslampjes branden (olie èn motor!). Tot Sevilla ging het nog oké, maar tijdens de oversteek van het zuiden naar het noorden kreeg onze trouwe vierwieler toch een paar serieuze complicaties (koppakking!). Er was echt een reparatie nodig. Een geluk bij een ongeluk: we strandden in het middeleeuwse stadje Trujillo.

Lekker Nederlands kletsen

Het kon slechter. Want tijdens de reparatie, die wel een dikke week duurde, konden we terecht in het heerlijke Hotel El Baciyelmo (Check Insta). Naast de fijne studio’s met binnentuin en zwembad waren de eigenaren super gastvrij! De Nederlandse/Portugese en inmiddels Spaanse Herman en Karla hebben ons ontzettend goed geholpen met de reparatie van de auto. Als bonus was het heel fijn om weer eens in het Nederlands met iemand te kunnen kletsen. 

Hotel El Baciyelmo - Spanje Hotel El Baciyelmo

Middeleeuwse stad met super eten en drinken.

Herman en Karla gaven goede tips voor leuke dingen in de buurt. En hoewel ons verblijf min of meer gedwongen was, hebben we ons geen moment verveeld. Trujillo is een charmante middeleeuwse stad die tegen een heuvel gebouwd is. Op de heuvel staat een goed bewaard gebleven kasteel. Als je de klimtocht naar boven hebt gemaakt, is het tijd voor een drankje op Plaza Mayor. In de benedenstad kan je sowieso super lekker eten en drinken.

Lees ook:  6 x anders dan anders Europese steden voor een winters weekendje weg

Decor voor Game of Thrones

Als je auto het doet, is een bezoek aan de steden Guadalupe, Cáceres en Merida de moeite waard. Ben je meer van de natuur dan moet je zeker gaan wandelen in het Nationale Park Manfragüe met een indrukwekkende kolonie gieren. In dit bijzondere decor zijn niet voor niets een paar seizoenen van Game of Thrones opgenomen. 

Chicas de Holanda

Hoewel wij per ongeluk in Trujillo terecht kwamen, was dat helemaal geen straf. Sterker nog: Trujillo is de ideale tussenstop op een roadtrip door het prachtige Spanje. Doe Herman en Karla vooral de groeten van de ‘Chicas de Holanda’!

Chicas de Holanda

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy