Met deze 4 simpele tips krijg je dat échte wellness gevoel in je badkamer

Met deze 4 simpele tips krijg je dat échte wellness gevoel in je badkamer

Wellness gaat om kalmte en ontspanning, zodat je hélemaal tot je zelf kunt komen. En welke plek is daar in het huis beter voor geschikt dan de badkamer? Om ook van jouw badkamer een mini kuuroord te maken, volg je deze vier simpele tips.

Licht

Voor een rustige sfeer is het juiste licht essentieel. Wil je jezelf verwennen, dan doe je dat liever niet onder het felle licht van een tl-buis. Kies voor zacht of dimbaar licht en brand eventueel een (geur)kaars. Gebruik ook liever meerdere wandlampen dan één hanglamp. Op deze manier vallen harde schaduwen weg en creëer je diffuus, gelijkmatig verdeeld licht.

Meubels

Los van het licht, hebben uiteraard ook je badkamermeubels een grote invloed op het wellness gevoel van je interieur. Kies voor dezelfde kleuren, metalen en houten om ook hier weer rust in de ruimte toe te laten. Of je nu voor een licht Scandinavisch thema gaat of juist de donkere diepzee, het is van belang alles op elkaar af te stemmen. Vergeet niet om te investeren in kasten, planken of andere opbergruimtes. Wat je niet nodig hebt wil je niet in het zicht hebben! Opgeruimd staat netjes én senang.

Sanitair

Wil je er echt helemaal voor gaan, laat jezelf dan in de watten leggen door een luxe regendouche. Zo is het net alsof je onder een warme regenbui staat. En duur hoeft het niet te zijn doordat steeds meer mensen dat gevoel in hun eigen badkamer willen nabootsen. Een andere optie is de inloopdouche, nog steeds een grote trend voor de badkamer. Om nog meer ontspanning te creëren kies je voor een sun shower. Dan heb je niet alleen heerlijk warm water, maar ook extra warmte van het ingebouwde infraroodlicht (dat overigens de bloedsomloop stimuleert en spanning in het lichaam verlicht). Als je ruimte hebt voor een bad dan is dat natuurlijk een must – met of zonder bubbels.

Lees ook:  Wooninspiratie: zo creëer je meer sfeer in huis

Accessoires

Om de ruimte helemaal wellness proof te maken, mogen wat accessoires niet ontbreken! Maar let wel: less is more. Denk je aan luxe, dan denk je aan zachte, dikke handdoeken en badjassen. Om je badkamer volledig om te toveren tot kuuroord, kan je al je lievelings verzorgingsproducten in dezelfde verpakkingen overgieten. En tot slot: vergeet niet wat ‘groene’ elementen toe te voegen! Van planten en bloemen tot bamboe bakjes en een natuurlijke spons: dit maakt je badkamer helemaal af.

Foto header via iStock, credits: ume illus

0 comments on “Met deze 4 simpele tips krijg je dat échte wellness gevoel in je badkamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *