Hoe je van die zolderkamer een toffe kinderkamer maakt!

by Redactie

De zolder is vaak de laatste ruimte in huis waar je aandacht aan besteedt. Hij staat waarschijnlijk vol oude herinneringen, koffers en reisbenodigdheden en vrolijke kerstspullen. Of hij staat misschien juist wel zo goed als leeg stof te verzamelen. Hoe leuk zou het dan zijn om die zolderkamer nuttig te gaan gebruiken en in te richten als kinderkamer? Wij zetten een aantal tips op een rijtje waarmee jij in een handomdraai een kinderkamer creëert waar ieder kind wel wil slapen!

Zorg voor voldoende daglicht

Een fijne kinderkamer krijgt voldoende daglicht binnen om overdag lekker te kunnen spelen, knutselen of om huiswerk te maken. Heeft de kamer van zichzelf weinig ramen? Informeer dan naar de mogelijkheden om een dakraam of dakkapel te laten plaatsen. Een dakkapel zorgt er niet alleen voor dat er veel natuurlijk licht naar binnen valt, maar ook dat er meer bruikbare sta- en loopruimte komt en dat je lekker naar buiten kunt kijken. Een dakkapel kan vaak zonder vergunning geplaatst worden aan de achterkant van je huis.

Denk na over een praktische indeling

Denk goed na over een handige indeling van de ruimte. Wat vind jouw kindje leuk om te doen? Welke spulletjes moeten er in de kamer bewaard worden? Is er behoefte aan veel opbergruimte voor speelgoed, een grote kledingkast, een prettige leeshoek of juist een groot bureau? En wanneer je zolderkamer schuine wanden heeft, zie dat dan niet als verloren ruimte maar geef deze ruimte een praktische invulling. Denk aan schuifkasten, een bedstee of een chillplek. Bedenk je wat een logische looproute is voor je kindje, zodat hij of zij overal goed kan komen.

Lees ook:  Getest: Thule Yepp kinderzitjes

Kies een leuke maar ook kindvriendelijke vloer

Allereerst wil je natuurlijk een mooie vloer voor de kinderkamer, maar het is ook belangrijk dat deze kindvriendelijk is. Dat hij zacht en warm aanvoelt voor kindervoetjes, dat je er goed op kunt spelen, maar ook dat je hem gemakkelijk schoon kunt houden en dat je in de kamer eronder zo min mogelijk last hebt van contactgeluid. Laminaat is goed schoon te houden, vloerbedekking voelt lekker warm aan en vinyl heeft weinig contactgeluid. Test het zelf uit en vraag ook je kindje wat hij of zij leuk vindt.

Isoleren voor een prettig binnenklimaat

De zolder kan aardig warm worden in de zomer als deze niet goed geïsoleerd is. Daarom is dakisolatie zeker aan te raden. Staat de cv ook op zolder? Isoleer dan ook deze ruimte, zodat je zo min mogelijk hinder van het geluid ondervindt.

Kies een thema

Voor je kind is het helemaal een feestje als de kinderkamer in een bepaald thema ingericht wordt. Op Pinterest kun je genoeg inspiratie opdoen voor leuke accessoires, behangetjes en verlichting. Leef je uit!

Foto header via iStock, credits: olesiabilkei

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy