Gezellig zakelijk: dit zijn de grootste thuiskantoor trends van 2021

Gezellig zakelijk: dit zijn de grootste thuiskantoor trends van 2021

Nu thuiswerken steeds meer bij het nieuwe normaal is gaan horen en het vrijwel zeker is dat het ook een blijvertje is, is het thuiskantoor toe aan een serieuze make-over (grote kans dat je er aan het begin van de pandemie niet zo over hebt nagedacht). Hoe beter je thuiskantoor er uitziet, hoe fijner je zal werken. Van x tot y: dit zijn de grootste thuiskantoor trends van 2021.

Comfort boven alles

In tegenstelling tot de werkvloer kan je bij je thuiskantoor écht wel wat meer comfort introduceren. Je werkt immers niet in een zakelijke, maar een huiselijke omgeving. Schuif dus bijvoorbeeld een eetkamerstoel aan je bureau. Je voelt je hierdoor ietwat meer relaxed, en zo vind je een mooie middenweg tussen werk- en thuisplek. Wil je toch voor een bureaustoel gaan? Kijk dan bij OTTO en kies dan een exemplaar met ondersteuning bij de armen – als je ervoor kiest, laat comfort dan niet achterwege.

Vrolijk kleurenpallet

Nu we wat meer gewend zijn aan het thuiswerken, is een inspirerende werkplek een echte must. En daar heb je kleur voor nodig! Voeg wat een speelse en levendige kleuren toe aan je thuiskantoor, en je zult merken dat het stukken fijner is om je werkdag daar te spenderen. Denk aan gedurfde tapijten met patronen tot statement stoelen.

Balanceer de rust

Een nadeel van het feit dat thuiswerken de norm wordt, is dat iederéén thuiswerkt, niet alleen jij. Dat betekent voor veel mensen al gauw dat de werkruimte gedeeld wordt met partners of huisgenoten. Daarom is het belangrijk om wat rust te creëren. Hoofdtelefoons met ruisonderdrukking zijn een goede tip, maar denk ook aan andere isolatietechnieken zoals vloerbedekking of akoestische panelen.

Lees ook:  7 x natuur in Nederland waar je jezelf helemaal kan opladen

Natuurlijke materialen

Een andere manier om wat rust en eenvoud aan je thuiskantoor toe te voegen, is door het gebruik van natuurlijke materialen. Niet alleen is dit een grote trend van 2021, maar het brengt ook een mooi evenwicht met het levendige pallet en patronen op de muur. Denk aan rotan, hout en gehaakt wol. Zo krijgt je thuiskantoor op indirecte manier een gevoel van wellness – en dat is niet verkeerd voor een dag van vijf tot negen.

Foto header via iStock, credits: FollowTheFlow

0 comments on “Gezellig zakelijk: dit zijn de grootste thuiskantoor trends van 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *