Cocktailliefhebbers opgelet: deze maand staat in het teken van rum!

by Emma

Ieder jaar organiseert BACARDÍ de Rum Month in juli: hierbij krijgt de Nederlandse zomer een extra Caribisch tintje en staan er allerlei verrassende cocktails op het menu in verschillende bars door het land. Tijd om de rum dus rijkelijk te laten vloeien.

Wie graag geniet van een goed gevulde cocktail kan zijn lust botvieren! Deze maand staat in het teken van rum, inclusief een feestje voor (en met) een paar van de meest iconische rum cocktails. Zo werd eerder op 10 juli de Piña Colada in het zonnetje gezet en werd zondag 11 juli de muntige Mojito eer aan gedaan. Verder wordt de 19e de Daiquiri – een zoetzuur drankje met fris limoensap – gevierd.

Spiced

Maar de kenner weet dat er nog véél meer lekkers met rum te maken is. Al gehoord van de Skinny Colada, bijvoorbeeld? Of de Spiced & Coda? Deze recepten zijn gemaakt met BACARDÍ Spiced: een soepele gouden rum met een licht rokerige smaak, geblend met specerijen. Wil je ook een keer experimenteren met deze nieuwe smaken en je pallet verfijnen? Ga dan zelf aan de slag met deze recepten. De Spiced & Coda is perfect voor de beginner: met 50ml Bacardí Spiced en 150ml Cola creëer je namelijk al een heerlijke zoete drank. De Skinny Colada vergt iets meer ingrediënten, maar is net zo makkelijk én lekker. Neem 50ml Bacardí Spiced, mix dat met 15ml limoensap, 40ml Ananassap en tot slot 40ml kokoswater. Je proeft de Caraïben al!

Sprankelende zomerse rum cocktails

Een all time favorite is de Dark n Stormy, die met deze Spiced rum nóg lekkerder wordt en daarom dus ook een eigen naam verdiend: de Spiced & Stormy. De cocktail is bovendien enorm simpel om te maken. Het enige wat je nodig hebt is 50ml Bafcardí Spiced, 15ml limoensap en 100ml Gingerbeer. Binnen de kortste keren zit jij volledig ontspannen te nippen van deze sprankelende zomerse cocktails.

Lees ook:  Een croissant voor huisdieren (uit het welbekende Danerolles blikje). Say what!?

Cocktailliefhebbers opgelet: deze maand staat in het teken van rum!

Wil je toch liever dat echte experts jou de drankjes voorschotelen – zodat je weet dat je écht het beste van het beste krijgt – kijk dan eens bij een deelnemende bar bij jou in de buurt. Zo kan je in Amsterdam bijvoorbeeld terecht bij Super Lyan, Tales & Spirits, The Butcher Social Club, PONG en nog veel meer. Zoek je nog een excuus voor een leuke date? Neem dan iemand mee en trakteer hen op een verrukkelijke alcoholische versnapering.

Foto header via iStock, credits: Alessandro Biascioli

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy