‘Ask Your Friends’ x MARTINI: Vier je vriendschappen met een lekkere borrel en een goed gesprek

‘Ask Your Friends’ x MARTINI: Vier je vriendschappen met een lekkere borrel en een goed gesprek

Op 30 juli vieren we de dag van de vriendschap op de International Friendship Day. En je vriendschappen vier je het beste onder het genot van een lekkere borrel en een goed gesprek. Daarom is het de perfecte dag om het nieuwe spel ‘Ask Your Friends’ erbij te pakken, waarbij je je vrienden nog beter leert kennen – en zij jou. En dat alles met een MARTINI Fiero aperitiefje in de hand. Wat wil je nog meer?

Vriendschapsspel

Samen met psycholoog, (relatie)therapeut en schrijver Marcelino Lopez heeft MARTINI een nieuwe vriendschapsspel ‘Ask Your Friends’ gecreëerd. Aan de hand van vijftig vragen en dilemma’s kom je tijdens dit spel nog dichter bij je vrienden en hebben jullie de gezelligste avond met een focus op wat écht telt. Lopez legt uit waarom dit juist nu zo belangrijk is:

In tijden van crisis en onzekerheid, zoals een pandemie, keren mensen terug naar hun kern. Ze leren aspecten van hun leven te waarderen die daarvoor vanzelfsprekend waren: gezondheid, vrijheid en goede relaties. Dat is het nut van een crisis: het dwingt mensen om de focus te verleggen en dankbaar te zijn voor op zaken die er écht toe doen. Nu de pandemie haar grip lost, wordt het tijd om die meer verwaarloosde aspecten van ons leven te vieren. Avonturen beleven, plezier hebben met vrienden en samen mooie herinneringen maken.

Filosofische reflectie

De open vragen prikkelen niet alleen eerlijkheid (‘Wat is het eerste woord dat in je opkomt als je aan mij denkt?’) maar geven ook de kans om dingen uit te spreken die je vaak voor lief neemt (‘Wat waardeer je het meest in onze vriendschap?’). Daarbij zorgen de dilemma’s voor de juiste dosis humor en filosofische reflectie (van ‘Altijd een irritant liedje in je hoofd of altijd jeuk op een plek waar je niet bij kunt?’ tot ‘Gedachten van anderen kunnen lezen of in de toekomst kunnen kijken?’). Dat wordt gegarandeerd een avond om nooit te vergeten!

Lees ook:  Lazy Sundays worden long lasting met signature lunch

En iedereen weet dat de meest eerlijke gesprekken worden het beste gevoerd met een alcoholische versnapering in de hand. De MARTINI Fiero is perfect voor een zomerse avond: een eigentijdse vermout met een mix van citrusvruchten, bitterzoete sinaasappel, frisse witte wijn en afgemaakt met wat tonic. Om daar de perfecte cocktail van te maken en volop plezier met je maten te hebben, volg je gewoonweg deze recepten:

FIERITO

– 30 ml MARTINI Fiero
– ongeveer 30 ml prosecco
– 30 ml bloedsinaasappelsap
– IJsblokjes

Zachtjes door elkaar roeren, garneer met een sinaasappelschijfje en serveer in een groot wijnglas.

FIERO TONIC

– 70 ml MARTINI Fiero
– 70 ml tonic
– IJsblokjes

Rustig door elkaar roeren, garneer met een sinaasappelschijfje en serveer in een ballon- of wijnglas.

FIERO PUNCH

– 75 ml MARTINI Fiero
– 50 ml veenbessensap
– 25 ml gemberbier
– 5 ml cassis
– IJsblokjes

Zachtjes door elkaar roeren, garneer met een sinaasappelschijfje, citroenschijfje en appelschijfje en serveer in een ballon- of wijnglas.

0 comments on “‘Ask Your Friends’ x MARTINI: Vier je vriendschappen met een lekkere borrel en een goed gesprek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *