5x de mooiste motor routes door Europa

5x de mooiste motor routes door Europa

Wie een motor heeft weet dat het voertuig een gevoel van vrijheid geeft dat maar moeilijk is te overtreffen. En dat gaat al helemaal op als je op je motor prachtige routes door Europa ontdekt. Gelukkig zijn er genoeg mooie tours door het hele continent waar je kan genieten van een spectaculair uitzicht terwijl je over de weg racet.

N-634, Spanje – 764 kilometer

Voor de doorzetters is de N-634, vanaf het Spaanse San Sebastian richting het westen, een betoverende route van meerdere dagen. Deze tocht neemt je mee door het Baskenland, bekend door zijn prachtige bergen, kliffen en zicht op de kust. Ook kom je langs veel wijngaarden en heuvelachtige valleitjes, met als eindpunt het bedevaartsoord Santiago de Compostela.

Transfăgărăşan Road, Roemenië – 90 kilometer

Kenners zijn misschien al bekend met deze route door niets anders dan het populaire programma Top Gear. Langs vele bochten sjees je hier negentig kilometer lang door de bergen – naar de top van iets meer dan twee kilometer hoog. Zorg dat je voor deze route in het warmere seizoen gaat: ’s winters kom je niet door het dikke pak sneeuw heen.

Asiettapas, Italië – 60 kilometer

Op zoek naar een beetje avontuur? Probeer dan de Asiettapas in Italië op de grens met Frankrijk. Meer dan de helft van de weg is onverhard en je bereikt bij Monte Gran Costa het hoogste punt van 2.615 meter hoog. Dit is een uitdaging voor veel motorrijders, zorg er dus wel voor dat je voertuig niet te zwaar is. Maar wie het aandurft wordt beloond met een uitzicht waar je u tegen zegt.

Lees ook:  In de test: de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse en B-Klasse

Dourovallei, Portugal – 27 kilometer

Een route door de Portugese Dourovallei garandeert een afwisselende motor tocht. Via maar liefst 93 bochten kom je langs idyllische wijngaarden, allerlei dorpjes en verlies je de rivier nooit uit het zicht. Tip: na de Spaanse N-634 route te hebben gevolgd, kan je vanuit Santiago de Compostela makkelijk nog even door naar het zuiden voor deze fantastische tocht. Uiteindelijk kom je dan aan in Porto, een fijn plekje om jezelf te trakteren na de lange tocht.

Trollenroute, Noorwegen – 20 kilometer

De Scandinavische schoonheid mag natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Van alle mooie routes die Noorwegen te bieden heeft is Trollstigen (de Trollenroute dus) een van de mooiste. De weg bestaat uit elf haarspeldbochten, maar wie eenmaal de top heeft bereikt kan genieten van een fenomenaal uitzicht op de weg die zojuist is afgelegd. En als toetje toe zijn er ook nog eens verschillende watervallen om op uit te kijken.

Foto header (Trollstigen) door Imke Walenberg, 

0 comments on “5x de mooiste motor routes door Europa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *