5 x tips om je run zo duurzaam mogelijk te maken

by Redactie

Wereldwijd lopen er ruim 150 miljoen mensen buiten hard, waardoor het een van de meest populaire en beoefende sporten ter wereld is. Als hardlopen je favoriete sport is, werk je niet alleen aan het opbouwen van je lichaamsbouw. Maar heb je ook een sport gekozen die super milieuvriendelijk kan zijn! Je kunt namelijk overal beginnen met hardlopen, je hoeft niet te reizen om te beginnen en je hoeft niet op een locatie te zijn die elektriciteit gebruikt. Hardlopen is een van de meest duurzame sporten die er zijn. Hoewel het al een zeer milieuvriendelijke keuze is, zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw run nog minder impact heeft op de planeet. We presenteren vijf tips om je run zo duurzaam mogelijk te maken:

1) Vermijd plastic flessen en gels voor eenmalig gebruik

Tijdens het hardlopen is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Zorg ervoor dat je tijdens het hardlopen geen plastic fles voor eenmalig gebruik hebt. Maar gebruik daarvoor in de plaats een navulbare fles gemaakt van bij voorkeur bio-plastic of plasticvrij materiaal. Veel hardlopers gebruiken energiegels tijdens het hardlopen. Overweeg om de energiegels voor eenmalig gebruik in afzonderlijke pakjes of sachets te doen en kies poeders of tabletten die je in een waterfles kunt mengen.

2) Ren dicht bij huis en race duurzaam

Waar mogelijk start je je hardloopsessie vanaf je voordeur in plaats van ergens heen te reizen om te rennen. Kies ook voor wedstrijden die dicht bij je huis liggen, zodat je er naartoe kunt wandelen of fietsen. Natuurlijk zijn er enkele races verder van huis die je echt niet wilt missen, vooral omdat we er al zo lang op hebben gewacht. Probeer je aan te melden voor evenementen die worden gerund door organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid. Eind 2019 werd de Marathon van Parijs de eerste volledig CO2-neutrale marathon en sindsdien volgden er velen.

Lees ook:  De nieuwe Polar Unite, je eigen coach gewoon aan je pols

3) Ren CO2-neutraal

Om je run nog duurzamer te maken, is het kiezen van de juiste hardloopuitrusting een gemakkelijke stap vooruit. Brooks heeft bijvoorbeeld een CO2-neutrale schoen geïntroduceerd, de Ghost 14, als onderdeel van Brooks’ initiatief om in 2040 volledig CO2-neutraal te zijn. Daarnaast heeft Brooks de ambitie om alle materialen in haar producten om te zetten naar 100% gerecyclede alternatieven, gebruikt het verfprocessen met een lage impact op het milieu en werkt met fabrieken die hernieuwbare energie gebruiken.

4) Plog onderweg

Een milieuvriendelijke hardlooptrend is plogging. Plogging is afgeleid van de woorden jogging en plukken en wordt door mensen gebruikt om het verzamelen van plastic afval tijdens het hardlopen te beschrijven. Je kunt er je doel van maken om tijdens elke run X aantal plastics weg te gooien. Je kan zelfs deelnemen aan plogging-evenementen van lokale plogging-groepen in jouw regio!

5) Doneer je hardloopschoenen

Als je schoenen geen kilometers meer hebben, kun je ze het beste recyclen of hergebruiken voor andere activiteiten dan hardlopen. Sommige schoenenwinkels accepteren oude paren en recyclen. Of breng je versleten paar naar een prullenbak speciaal voor kleding en schoenen.

Zoals je ziet is het gemakkelijk om kleine stappen te zetten en bewuste veranderingen door te voeren die een groot verschil maken voor het milieu. Run happy & run responsible!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy