Zomer-tip: bouw je eigen SUP Board met Nederlands hout

Zomer-tip: bouw je eigen SUP Board met Nederlands hout

Als er een zomerse sport hot is dan is dat wel suppen. Hoe leuk is het nu om je eigen SUP board te bouwen? Op de Amsterdamse NDSM-werf kan je bij SUPkultuur  een 6-daagse cursus volgen voor het maken van je eigen SUP board van Nederlands hout. Zodat je zeker weet dat jouw board one-of-a-kind is…

Stand Up Paddle

Suppen staat voor Stand Up Paddle. De watersport is over komen waaien uit Hawaï. Daar stonden de surfleraren op hun surfboard met een peddel om zo bij hun leerlingen te kunnen blijven tijdens de les. Zo konden ze makkelijk instructies geven en het overzicht behouden. Suppen is in korte tijd zeer populair geworden. Reden hiervoor is onder andere, dat bij suppen geen wind nodig is om de sport te beoefen. Suppen kan op zee, maar ook prima in grachten, sloten, meren, binnenwateren en havens.

SUPkultuur is onderdeel van Snijder & Hettinga Bootwerken. Een bedrijf dat ambachtelijke houten boten bouwt. De cursus waarbij je je eigen SUP board vindt ook plaats in de creatieve werkplaats van Snijder & Hettinga Bootwerken onder leiding van Sjoerd Hettinga en Jurriaan Snijder. Waarom deze cusrus? Het is creatief, je leert de basis van houtbewerking én het bouwen van je eigen SUP geeft onwijs veel trots en voldoening natuurlijk. En het is ontstaan vanuit een behoefte; bij Snijder & Hettinga Bootwerken kregen ze steeds vaker de vraag of ze ook custom SUP boards van hout konden maken.

Je eigen SUP board

In de 6-daagse cursus gaan de cursisten aan de slag met het maken van hun eigen board van Nederlands hout. Je leert de basis van houtbewerking en je maakt kennis met verschillende technieken. Uiteindelijk gaan alle cursisten naar huis met een allround tour paddleboard, geschikt voor alle niveaus en tot 95kg. Het board is 11ft lang (3.30 meter) en 32inch breed (81cm) met een volume van 215 liter.

Lees ook:  Van deze LEGO art creaties sla je steil achterover

SUP board maken Zomer-tip: bouw je eigen SUP Board met Nederlands hout

Kosten

Lijkt het je wel wat> De kosten van de cursus zijn onderverdeeld in pakketkosten en de cursuskosten. Het bouwpakket kost €750  de cursus kost €1000. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

0 comments on “Zomer-tip: bouw je eigen SUP Board met Nederlands hout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *