‘Walking Tasting’ in Venetië van het noorden

‘Walking Tasting’ in Venetië van het noorden

Amsterdam wordt ook ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd. En inderdaad lijken de steden wel wat op elkaar. Veel historie, oude panden, veel grachten en heel veel toeristen. Sla Ilja Pfeijffer’s Grand Hotel Europa er maar eens op na.

Maar daarmee houden de overeenkomsten niet op. Als je met tropische temperaturen een lunchroute gaat lopen tussen vijf bijzondere Italiaanse restaurantjes langs de Amsterdamse grachten, dan waan je je helemaal in Italiaans sferen.

Authentic Italian Table

Afgelopen week werden, onder de vlag van ‘Authentic Italian Table’, vijf bijzondere restaurantjes door de Italiaanse Kamer van Koophandel aan elkaar geknoopt in een ‘Walking Tasting’ tour. Het doel: nog maar eens onderstrepen dat Italiaans eten erg lekker is – en dat je daarvoor prima in Amsterdam terecht kunt.

De route, van in totaal 2,3 kilometer, speelde zich helemaal af tussen Prinsengracht en Singel. Ik zal hier niet het hele menu doornemen. Maar Segugio, Al Bàcaro, Eatmosfera, Pianeta Terra en Quattro Gatti zorgden met elkaar voor een heerlijke en – dankzij de wandeling – toch lichte lunch.

En mooie formule, zo’n wandeling, en een prachtige gelegenheid om met elk restaurant en de gepassioneerde eigenaren ervan, kennis te maken. Los van elkaar durf ik elk restaurant al aan te bevelen, maar juist de combinatie maakt het tot een belevenis. Dus mijn vraag aan de restaurants: zijn er plannen om deze “Walking Tasting” samenwerking verder uit te bouwen? Om deze lunchroute gewoon regulier aan te bieden? Ik snap dat dat logistiek makkelijker gezegd dan gedaan is. Maar met de bijgeleverde ‘stempelkaart’ en vooraf even reserveren, moet dit toch goed te doen zijn?

Lees ook:  Odlo I-Thermic: nooit meer kou op de piste

Zo’n originele aperipranzo of apericena zou wat mij betreft een mooie aanwinst zijn voor Amsterdam!

Foto header via iStock, credits: Paolo Paradiso

0 comments on “‘Walking Tasting’ in Venetië van het noorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *