Thuiswerken: hoe haal je het meest uit je dag?

by Redactie

Als je vanuit huis werkt, kan het soms moeilijker zijn om echt gemotiveerd aan de slag te gaan. Hoe voorkom je nu dat je maar weinig uit je dag haalt tijdens het thuiswerken? Het gaat erom dat je de thuiswerkdag goed aanpakt. Met onze tips en tricks lees je hoe dat werkt!

Trek een alledaagse outfit aan

Heb je ook zo de neiging om tijdens je thuiswerkdag gewoon in je joggingpak te werken? We geven toe: soms is het heus heerlijk om dat op die manier aan te pakken. Maar in de meeste gevallen gaan we er nu niet bepaald productief van werken. Trek daarom liever een alledaagse outfit aan, die je anders ook naar je werkplek zou dragen. Denk aan een goede polo, die heerlijk zit en toch stijlvol staat. Daaronder draag je broeken heren in de passende stijl, zoals een pantalon of een jeans heren. Doe ook gewoon je schoenen aan – dit kun je zien als de finishing touch om je productiviteit te vergroten.

Richt een goede werkplek in

Als je op een kantoorplek buiten de deur werkt, gaat het meestal om een prettige werkruimte. Je hebt een goed bureau en een comfortabele stoel. Je hebt een beeldscherm, toetsenbord en muis. Stel deze eisen ook aan je thuiswerkplek! Het is namelijk niet zo goed voor je om voorovergebogen achter een laptop te werken. Daar kun je zelfs klachten van krijgen, die je natuurlijk liever wilt voorkomen. Zet dat bureau verder het liefst op een stille plek in huis, zodat je niet steeds wordt afgeleid door wat er om je heen gebeurt. Op die manier kun je in opperste concentratie aan het werk gaan!

Lees ook:  Het belang van business apps in moderne bedrijfsvoering

Geniet van je pauzemomenten

Waar we op een kantoor buiten de deur echt even de tijd nemen voor een pauze, pakken we tijdens het thuiswerken juist vaker door. Zo zit je dus continu achter dat beeldscherm, wat ervoor zorgt dat je halverwege de middag echt geen concentratie meer hebt. Pak daarom juist die pauzemomenten met beide handen aan. Zet er desnoods een alarm voor, om je eraan te herinneren dat het tijd is voor een moment van rust. Maak een goede en gezonde lunch. Zet een kop koffie. Lees een hoofdstuk in een boek. Hoe je die pauze besteedt, is natuurlijk aan jou – maar zorg in ieder geval dat je daar gewoon even de tijd voor neemt.

Ga een stukje wandelen

Om je hoofd weer even te resetten, is het een goed idee om tijdens je werkdag een stukje te wandelen. Je hoeft er heus geen uur voor uit te trekken: een kwartiertje kan ook al voldoende zijn. Zo kun je hier dus zelfs tijd voor vrijmaken op een drukke werkdag. Sterker nog, het komt je motivatie alleen maar ten goede tijdens het thuiswerken! Zo vergroot je de kans op een succesvolle afronding van de werkdag.

Foto header via iStock, credits: SbytovaMN

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy