Op de koffie op het 'platteland': 4 x de leukste streekwinkels in Nederland

Op de koffie op het ‘platteland’: 4 x de leukste streekwinkels in Nederland

Al een paar jaar zie je dat er steeds meer streekwinkels bij komen. En sinds corona heeft deze trend helemaal een vlucht genomen. Mensen gaan graag en liever voor lokale producten naar streekwinkels dan dat ze naar de supermarkt gaan. Het leuke is dat deze winkels vaak liggen op de meest mooie locaties, waar je ook heerlijk kan lunchen en genieten van de omgeving. Onderstaande spots zijn onze favorieten en mocht je nu op zoek zijn naar nog meer moois van eigen bodem dan de website NederlandOntdekker zeker een aanrader.*

1. Anna Haen

Op een prachtige buitenlocatie tussen Amsterdam en Utrecht, aan de rivier ’t Gein bij Abcoude, ligt Anna Haen. In deze streekwinkel annex spijslokaal kijk je je ogen uit bij al het lekkers dat voor je klaar ligt achter de vitrine’s. Alle gerechten die je kan kopen zijn geïnspireerd op het seizoen. Er wordt gewerkt met lokale leveranciers en duurzame producten. Alle producten hebben zodoende een eigen verhaal. Drink buiten op het terras je cappuccino terwijl je kids lekker rond kunnen rennen.

2. Hoeve Wielrevelt

Wanneer je bij Utrecht de A2 afdraait, kom je aan de rand van het dorpje Haarzuilens Hoeve Wielrevelt tegen. In deze voormalige pachtboerderij van het nabij gelegen kasteel De Haar (ook een must go trouwens!) staat nu de Gasterij, een winkeltje, moestuin, boomgaard, potstal en er zijn ook ruimtes voor vergaderingen en dergelijke. Het gebied rondom de boerderij is onderdeel van het Landgoed Haarzuilens van Natuurmonumenten. Perfect uitje voor als je in de stad woont en echt even het buitengevoel wil beleven.

Lees ook:  5 x de zon opzoeken in januari

Hoeve Wielrevelt

3. De Moestuin

In Utrecht-Oost, nabij Amelisweerd ligt De Moestuin. Een onverwachte landelijke plek onder de rook van Utrecht. Hier worden diverse gewassen geteeld, die ook weer verkocht worden in de Moestuinwinkel. Leuke is dat aan de achterkant, waar de gewassen verbouwd worden kids hun hart op kunnen halen in de avontuurlijke speeltuin én met de vele skeltsers en fietsjes die aanwezig zijn. Tussendoor even een vers gemaakte tosti (of iets anders van de kaart) eten maakt dit bezoek compleet.

4. By Broersen

Bijna bovenin Noord-Holland, in Warmenhuizen, ligt By Broersen. Hier kan je zélf je aardbeien komen plukken in de kas. Vervolgens kan je deze heerlijk opeten in de theetuin gelegen aan de andere zijde van deze boerderij. Uitkijkend op geitjes en het weidse landschap van deze streek. Ben je klaar? Stel dan nog even zelf een mooi plukboeket samen in de aanwezig pluktuin!

* Op zoek naar nog meer leuke tips? Maar dan buiten Nederland? Neem dan eens een bezoekje op SuggestMe.com.  Hier kan je allerlei leuke uitjes vinden in mooie gebieden als de Ardennen, de Harz of de Eifel.

0 comments on “Op de koffie op het ‘platteland’: 4 x de leukste streekwinkels in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *