Online vintage shoppen, hoe doe je dat?

by Emma

Het wordt steeds populairder: vintage en tweedehands shoppen. In de groeiende digitale wereld verschijnen er steeds meer online platforms die vintage artikelen aanbieden. Daar worden we uiteraard hartstikke enthousiast van. Maar hoe zorg je dat je geen miskopen doet? Met deze tips word jij een pro.

Weet hoe je moet zoeken

Allereerst is het belangrijk om je te oriënteren op het internet. Wat is er allemaal? En wat past bij jou? Begin simpel: google enkele sleutelwoorden, zoals merk, productnaam, kleur of maat. Hoe minder, hoe beter. Wees creatief met wat je in de zoekbalk typt. Vaak maken verkopers gebruik van hashtags die een bepaalde stijl weergeven (#retro, #boho, #y2k #90s en ga zo maar door).

Weet wáár je moet zoeken

Niet onbelangrijk: weet waar alles zich bevindt wanneer je gaat vintage shoppen. Met Google kom je al een heel eind. Maar kijk ook vooral eens op Depop, Vinted en vooral Instagram. Het zal je misschien verbazen, maar er zijn genoeg vintage winkels die nu voornamelijk via Instagram stories hun sales doen. Denk aan The Ceiling Shop, Candy Streetwear Vintage, Mood Indigo, The Collection One, The New Studio en Rumors Vintage voor kleding. Op zoek naar meubels? Neem dan een kijkje bij Vintage Pareltjes, Daans Vintage of Meutt Vintage.

Stel vragen

Weet wat je koopt! Heb je ergens twijfels over? Vraag dan gerust aan de koper voor wat meer informatie. Ze sturen je maar al te graag wat extra foto’s, bijvoorbeeld (vraag of ze dit in daglicht kunnen doen). Ook de juiste maat en afmetingen zijn belangrijk bij vintage aankopen. Ook kan de kleur nog wel eens anders uitvallen. Vragen, vragen, vragen dus. Let altijd op dunne of doorzichtige stoffen en slijtage plekken op bijvoorbeeld hout.

Lees ook:  Vieze was? Huur een 'wasfeut'

Google voordat je koopt

Vaak wordt er flink wat geboden bij tweedehands aankopen. Toch kan het zomaar zijn dat de verkoper er meer voor vraagt dan het product waard is. Google daarom voordat je koopt. Met een snelle zoekopdracht kom je er namelijk achter hoe het item verkoopt op andere platforms en door andere mensen. Doe trouwens niet alleen onderzoek naar wat je wilt aanschaffen, maar ook de persoon die het aanbiedt. Kijk naar de reviews en de recent verkochte producten. En ook hier geldt: bij twijfel, vragen.

Foto header via iStock, credits: ViewApart

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy