Met deze vakantieboeken zijn jouw kids zeker zoet deze zomer!

by Imke

Over een paar weken gaan de eerste zomervakanties weer van start. Niets leuker om voor je kids toffe vakantieboeken aan te schaffen. Scheelt weer schermtijd én ze hebben iets te doen wanneer ze bijvoorbeeld urenlang op de achterbank moeten vertoeven naar die zonnige vakantiebestemming. En daarbij; er is zoveel leuks wat kinderboeken betreft op de markt. Uitgelezen raak je daardoor zeker nooit. Wij tippen voor nu onze favorieten vakantieboeken:

Teken jij voor mij? Vriendschapsboek – Juf Marit

Een nieuwe variatie op het klassieke vriendenboek en poëziealbum. Insteek is om tekeningen te sparen op stickers van alle vrienden die je hebt (en alle andere mensen die je leuk vindt). Op die manier maken de kids samen een echt vriendschapsboek, met originele en zelfgemaakte tekeningen over selfies, spookhuizen, insecten, vrolijke ijsjes, complimentjes. Wie tekent en plakt in dit boek zal je dus ook nooit vergeten. Super leuk om mee op vakantie te nemen en op de plek van bestemming je nieuwe vakantievriendjes te laten tekenen in dit boek. Universeel, want taal is niet nodig. Het boek wordt geadviseerd vanaf 6 jaar. Maar vanaf een jaar 4 zou het ook zeker al kunnen worden gebruikt.

Met deze (vakantie)boeken zijn jouw kids zeker zoet deze zomer!

Het grote groene doeboek – Damara Strong

Een tof eco-doeboek voor kids die alles willen weten over onze veranderende planeet. In elk van de meer dan tachtig puzzels in dit boek komt een onderwerp aan bod dat met het milieu te maken heeft. Denk aan water besparen, recyclen en ontbossing. Zo moet je een bij helpen de weg naar zijn nest terug te vinden en repareer je lekkende waterleidingen om water te besparen. Vanaf 7 jaar ongeveer.

Lees ook:  Sportief (met het gezin) overnachten doe je in Hotel HUP in Mierlo

Het grote Zoete Zusjes vakantiedoeboek – Hanneke de Zoete

Wanneer je dochters hebt van een jaar of 5/6 dan ken je de Zoete Zusjes ongetwijfeld. Zoete Zusjes Saar en Janna, bekend van hun gelijknamige YouTube-kanaal, komen deze zomer met Het grote Zoete Zusjes vakantiedoeboek waardoor je jezelf deze vakantie geen moment meer hoeft te vervelen. Een tof doe-boek voor kinderen vanaf een jaar of zes. Ideaal voor op de achterbank.

Het Zonnige Zomerboek – Anna Maria Bon

Een voorleesbundel om de hele vakantie van te genieten. In de bundel vind je vrolijke voorleesverhalen over het vieren van de zomer. Van zeemeerminnen op het strand, met een olifant op fietsvakantie gaan, uit de hand gelopen watergevechten en ijsjes om van te smullen. Geschreven door meer dan 25 auteurs en illustratoren. Genoeg om te lezen dus.

Foto header via iStock, credits: LightFieldStudios

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy