It’s all about you: TikTok experience opent in Nederland

by Redactie

De populariteit van TikTok is niet meer te ontkennen. En niet alleen onder de jongeren. Afgelopen jaar kwam het social media kanaal met een groei van maar liefst een miljoen nieuwe Nederlandse gebruikers tussen de dertien en 34 jaar oud als grote winnaar uit de strijd. Facebook en Instagram move over. De eerste echte TikTok experience van Nederland kon dus niet uitblijven. Op 5 juni opent het Youseum een vestiging waar alles draait om TikTok én – zoals de naam al zegt – om jou.

Online meets offline

Get ready voor dé social media experience van je leven. Bij Youseum stap je toepasselijk via een telefoon als doorgang jouw wereld van TikTok in. Let the games begin. Een uur lang ontsnap je aan de realiteit, boost je jouw creativiteit, voltooi je challenges, en loop je ook nog eens de deur uit met de perfecte video’s en foto’s om jouw social accounts te pimpen. Daarbij zijn jij en je vrienden of familie gekoppeld aan jullie eigen Youseum Hero: de gids die van je bezoek een echte beleving maakt. Samen tour je via verrassende en soms zelfs verborgen doorgangen door 16 verschillende ruimtes voorzien van maar liefst 25 installaties die jou een heleboel TikTok video’s en foto’s gaan opleveren. Jezelf op 80 tv’s met verschillende effecten terugzien? Je schaduw in drie kleuren op de wand laten shinen? Poseren op de trap van de Truman-show, oftewel de Youman-show, of als Miley Cyrus slingeren op een discobal? It’s all there. En natuurlijk kunnen de glijbanen, schommels, een ballenbak, de populaire wasserette, optical illusions, én een ruimte als ode aan de populairste Nederlandse TikTok-ster Sara Dol, niet ontbreken.

Lees ook:  Weekend-tip: Amsterdam Wine Festival

Vibehouse

De meest bijzondere ruimte vind je middenin de experience: het Vibehouse. Het beste te omschrijven als een woonhuis met maar liefst vier verschillende areas. Dit is waar bekende Nederlandse TikTok’ers samenkomen om de meest toffe content voor hun social accounts te maken. Nice to know: het concept waar grote TikTok’ers samen komen voor content creatie – of zelfs samenwonen –, komt oorspronkelijk uit Los Angeles.

All about you – maar dan wel met een knipoog.

Tussen alle fun en video’s door zitten ook hidden messages en meer serieuze noten (gelukkig1). Ook de mindere kanten van social media worden belicht. Zo is er aandacht voor maatschappelijke issues. Een voorbeeld hiervan is de ruimte waar je wordt omringd door spiegels, projecties én geluiden van echte bomen die door Talking Trees zijn gemixt in tracks. En daar is niet zomaar voor gekozen. Op een playful manier word je aan het denken gezet over duurzaamheid en het onnodig kappen van bomen, én kun je direct ook zelf je bijdragen leveren door een boom te kopen die in jouw naam wordt gepland. Daarnaast kan jij jouw online wereld, offline halen voor jouw opa, oma of iemand die je liefhebt. Via Omapost kan je namelijk je tofste foto als kaart naar hen versturen. Een klein gebaar om eenzaamheid tegen te gaan.

Youseum is vanaf 5 juni iedere dag van de week geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Tickets voor de TikTok experience zijn aan de deur te koop en via de website en kosten €19,95 voor volwassenen en €12,50 voor kinderen tot en met 12 jaar oud.

Lees ook:  10 x de coolste mannenkapsels uit filmklassiekers

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy