Glampen in Twente doe je zo; een verslag van ons verblijf op Papillon Country Resort

by Imke

Als er één ding aan populariteit heeft gewonnen de afgelopen corona tijd, dan is dat wel op vakantie gaan in ons eigen land. En ook nu er versoepelingen weer zijn, blijven veel mensen in Nederland voor hun vakantie. Niet raar, want Nederland is prachtig en heeft ontzettend veel te bieden. Helemaal als je wat verder dan je neus lang is kijkt. Zo mochten wij onlangs naar het mooie Denekamp, Twente, afreizen voor een weekend kamperen (lees glampen) op Papillon Country Resort. Een nieuw ingerichte camping van dezelfde eigenaren, Vacanze col Cuore, als van de prachtige campings in Italië waar ik al eerder mee kennis mocht maken.

Eerste Nederlandse camping van Vacanze col Cuore

Van Amsterdam rijd je in een kleine twee uur naar Denekamp. Wanneer je de snelweg afgaat net voorbij Hengelo kom je in het kenmerkende coulisselandschap van Twente terecht. Een lapjesdeken van kleine onregelmatige percelen die worden afgeschermd door heggen, houtwallen of muurtjes. Het voelt gelijk als vakantie wanneer je hier doorheen trekt met de auto. Aangekomen in Denekamp is het nog een kleine 5 minuten tot aan de camping. Eigenaar Alessandro is de zoon van Loek en Chicca van de Loo, die in Italië al 7 campings hebben omgetoverd tot een prachtig galmping concept (Vacanze col Cuore). Papillon Country Resort is de eerst Nederlandse camping en dus net geopend.

Thuiskomen

De camping voelt gelijk als thuiskomen; de mensen zijn hartelijk en het terrein oogt gezellig. De ontvangstruimte/receptie/restaurant is super mooi gerenoveerd en in een nieuw, hip jasje gestoken. Wij (manlief, ik en onze twee dochters) mochten een weekend lang slapen in de Air Lodge 2.0 mét family hottub (hoe luxe!). De Air Lodge 2.0 is als het ware een nieuwe versie van de ‘normale’ Air Lodge, een Glamping tent die meer ruimte biedt. De tent heeft 2 verdiepingen, 15 m2 op de begane grond en 15 m2 op de eerste verdieping. Het heeft 1 grote slaapkamer op de eerste verdieping met een tweepersoonsbed met uitzicht op de lucht en een tweede tweepersoonsbed (in een toffe bedstee) op de begane grond. Daarnaast heb je een kitchenette en badkamer met douche tot je beschikking. Buiten is er een groot houten terras met tuinmeubelen. En dus een hottub….

Onze Air Lodge 2.0 op Papillon Country Resort

De hottub moest natuurlijk geprobeerd worden

Goede mix

De kids kunnen hun hart ophalen! Niet alleen de Air Lodge valt in de smaak, ook de aanwezige speeltuinen en natuurlijk het (semi overdekte) zwembad is helemaal top. Over het hele park zijn prachtige nieuwe glamping tenten geplaatst. In een goede mix trouwens wel met normale en vaste kampeerplekken. Elke staanplaats heeft ruimte genoeg, waardoor je niet op het dinerbord van je buurman zit te te koekeloeren. Wel zo prettig. Park mascotte Spotty loopt, net als in Italië, ook hier rond op de camping. Er wordt dan ook dagelijks van alles georganiseerd voor kids, van alle leeftijden. Overigens totaal niet over the top. Heb je geen kinderen of vind je het vermaak maar niets, dan kan je het prima ontlopen of zelfs niet opmerken.

Lunchen in het restaurant van Papillon Country Resort

Aan gebrek aan eigen kids die mee wilden doen, doe ik zelf maar mee met het Spotty dansje… ;-)

Indoor is er ook vertier voor de kids

Indoor is er ook vertier voor de kids

Ontbijten bij de Air Lodge

Ontbijten bij de Air Lodge

Activiteiten

Qua activiteiten in de omgeving is er ook van alles te doen. Sowieso is de omgeving al super, dus alleen al aan fiets- en wandelroutes kan je je hart ophalen. Wij gingen een middagje op pad met een zogenaamde E-Chopper, een elektrische scooter met dikke banden en een robuust frame. Zo konden we mét de kids achterop net wat meer kilometers maken dan normaal. En bij terugkomst op de camping kan je heerlijk afkoelen door een duik te nemen in het zwembad, de aanwezige zwemvijver (mét nieuwe waterglijbaan) of in onze eigen hottub.

De omgeving ontdekken op deze toffe e-bike

Zwemmen

Geen dag voorbij zonder een plons in het fijne zwembad

Mini landrover waar de kids een tourtje mee mochten maken

Mini landrover waar de kids een tourtje mee mochten maken

Kabelbaan bij het zwemmeertje

Je snapt dat we totaal uitgerust thuiskomen na dit weekendje Denekamp! Benieuwd geworden? Wij mogen 10% korting geven op jouw boeking bij Papillon Country Resort. Gebruik daarvoor de code Imke10 op de website.

Lees ook:  Met de Dacia Duster op (comfortabel!) avontuur, zowel in de stad als verder weg

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy