Er is weer een nieuwe ‘Even Apeldoorn bellen’, de meest iconische reclameleus van Nederland

Er is weer een nieuwe ‘Even Apeldoorn bellen’, de meest iconische reclameleus van Nederland

Sinds 4 juni is de nieuwste ‘Even Apeldoorn bellen’-reclame ‘Freedom’ live. De langstlopende reclamecampagne van Nederland heeft ook van deze commercial weer een succes gemaakt en is de 62e toevoeging van de populaire reeks.

Bij de meeste reclames zappen we snel weg. Maar de ó zo bekende ‘Even Apeldoorn bellen’-reclames zijn al jarenlang favoriet onder de Nederlandse televisiekijkers. Klassiekers zoals ‘Leeuw’ (2004), ‘Acupunctuur’ (2006) en ‘Welkom’ (2015) heeft iedereen nog op het netvlies. De formule van de vermakelijke commercials van Centraal Beheer wordt al 35 jaar gebruikt. En sinds dit jaar hebben we er weer een nieuwe erbij.

We zijn van Centraal Planbeheer gewend dat ze alles uit de kast halen. Zelfs een rap van de producer van Kanye West is er een keer bijgehaald. En in de laatste reclame uit 2017 speelde niemand anders dan de Amerikaanse worstellaar annex acteur Hulk Hogan een rol.

Ook ‘Freedom’ blijkt weer een leuke verrassing. Het lijkt wel een intro van een Hollywoodfilm: een bijdehante ex-crimineel geniet met de zon in zijn rug van zijn zojuist verworven vrijheid. Toch komt hij al gauw in de problemen en kan hij maar beter een alibi achterhalen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. En soms is het gewoon domme pech.

Het is niet gek dat het concept van de commercials zo goed werkt. De reclames draaien om de meest menselijke problemen die iedereen wel kent (alleen gelukkig meestal niet zó dramatisch als iemand die vol acupunctuurnaalden uit een brandend gebouw moet springen, bijvoorbeeld). Los van het feit dat ze altijd direct op de lachspieren wekken, is de insteek dat met zélfs zulke pech je terecht kunt bij verzekeringsbureau Centraal Beheer. Het verzekeringsbedrijf doet er namelijk alles aan om zulke problemen op te lossen. Uiteraard biedt het bedrijf verzekeringen aan, voor de auto maar ook reis- en aansprakelijkheidsverzekeringen zitten in het assortiment. Maar ze staan ook garant voor nog veel meer diensten! Denk aan hulp bij het financieren van woningen en het verduurzamen daarvan, of het uitvoeren van kleine klussen in huis (waar je zelf niet zo veel zin in hebt). Deze zijn gemakkelijk te boeken en Centraal Beheer helpt graag.

Lees ook:  Winnen: 5 x 2 tickets voor Club Oops!

Terwijl de reclames het goed doen op tv, laat het bedrijf zien dat ze d’r voor ál je problemen zijn. Alleen moet je voor een alibi misschien toch ergens anders aankloppen.

0 comments on “Er is weer een nieuwe ‘Even Apeldoorn bellen’, de meest iconische reclameleus van Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *