Dit zijn de nieuwste zomerdrankjes die je zeker geproefd moet hebben!

by Imke

Een nieuwe zomer die aanbreekt betekent ook elk jaar weer nieuwe zomerdrankjes op de markt. Wij tippen alvast wat bijzonder lekkere exemplaren die je dorst zeker doen lessen:

White Claw

Een ultieme zomerdrankje dat uit Amerika is komen overwaaien naar Nederland. Het drankje (van merk Hard Seltzer) introduceert ook gelijk een nieuwe zomerse smaak: Mango. Het drankje is een combinatie tussen bruiswater met alcohol en natuurlijke fruitsmaken. Smaakt super fruity zomers én is ook nog eens handig qua calorieën. Het heeft namelijk een alcoholpercentage van 4%-6% en rond de 30 calorieën per 100ml.

UR: biologisch bier uit het Limburgse Heuvelland

Gulpener bier komt met Ur-bier op de markt. Ur is 100% biologisch bier, gebrouwen met water uit eigen bron, en met gerst, spelt, tarwe, rogge en hop van lokale boeren waar Gulpener al 25 jaar intensief mee samenwerkt. Er zijn drie Ur-bieren: Ur-HOP IPA, Ur-PILSNER en Ur-WEIZEN en allemaal smaken ze even verfrissend. Perfect om open te trekken tijdens het EK (of andere zomerse momenten natuurlijk).

Batu Kombucha

Als je een liefhebber van zomerdrankjes als ijsthee, dan ga je Batu kombucha zeker ook lekker vinden. Batu Kombacha is namelijk een heerlijke lichtbruisende en verfrissende suikervrije drank, op basis van biologisch gefermenteerde thee. Het wordt overigens gebrouwen in hetzelfde brouwhuis als dat van Gulpener bier! Nice to know daarnaast: Batu staat in het mongools voor de moed en de kracht die nodig is om nieuwe dingen te doen. Verkrijgbaar in verschillende smaken zoals passiefruit en ginger/lemon.

Tony’s Hopolonely

Chocolade en bier? Jazeker. Tony Chocolonely werkte samen met BrewDog voor deze samenwerking. Het resultaat is een witte chocolade & framboos milkshake IPA biertje (5,7%). En mooi; het biertje is (net als al de repen van Tony Chocolonely) helemaal CO2-neutraal. Hartstikke duurzaam dus, wel zo fijn. Cheers!

Lees ook:  5 x de leukste strandtenten van Nederland

Foto header via iStock, credits: Fabio Principe

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy