Deze interieur trends zijn het helemaal deze zomer

by Imke

Een nieuwe zomer betekent ook nieuwe interieur trends. En na de beperkingen van de afgelopen tijd, merk je dat nu (bijna) alles weer mag en kan. En dat zie je ook vertaald in ons interieur. Denk aaibare materialen, kleur (express yourself!) en fijne zitjes voor gasten (die weer langs mogen komen). Wij zetten de meest in het oog springende trends voor je onder elkaar.

Ronde vormen

Weg met hoekige vormen, wat we willen zien zijn organische vormen. Door het toevoegen van meer ronde vormen creëer je meer speelsheid en dynamiek in je woonruimte. Dit kan je onder andere doen door te kiezen voor mooie ronde stoelen rond je eettafel, maar ook ronde vloerkleden, ronde spiegels en een ronde bijzettafel kunnen al wonderen doen. Natuurlijk hoef je echt niet alle hoekige meubelstukken en accessoires te verwijderen, een goeie combi van rond en hoekig is ook al top.

Aardse tonen

Deze trend zie je al een paar jaren en is here to stay. Het gebruik van aardse tinten in je interieur. Denk aan (zacht) bruin, zand, terracotta, beige, okergeel en taupe. Dergelijke tonen geven je huis een zachte uitstraling, eentje die in balans is en waar je tot rust kan komen. Het zijn over het algemeen warme tinten, dus ze doen het ook goed in de winter.

Splash of colour

Tegenover de aardse tonen is er echter ook een andere kleurentrend zichtbaar. Juist eentje van veel en felle kleuren. Niet all over the place, maar bijvoorbeeld in één schilderij of op één muur. Knal er lekker uit met een tof printbehang. Of schaf een fauteuil aan in een knalkleur. Het geeft je woonkamer net even de pittigheid die het nodig kan hebben.

Lees ook:  5 x zo geniet je optimaal van je balkon

Zachte materialen

Last bot not least noemen we hier de zachte materialen. Nog niet eerder zagen we zoveel zachtheid terug in ons interieur. Banken, stoelen, bedden, vloerkleden… allemaal vervaardigd met heerlijk knuffelbare materialen. Naast dat het zachtheid brengt in het interieur bevordert het ook een goede akoestiek in je ruimte. Ideaal met kids in huis! Wil je klein beginnen? Dan is het toevoegen van zachte plaids op je bank bijvoorbeeld al een eerste stap.

Foto header via iStock, credits: JZhuk

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy