De nachttrein keert terug: binnenkort kunnen reizigers van Amsterdam naar Zürich

De nachttrein keert terug: binnenkort kunnen reizigers van Amsterdam naar Zürich

De NS – in samenwerking met de Zwitserse SBB, Oostenrijkse ÖBB en Duitse DB – kondigde hun nieuwe plannen aan voor een nachttrein van Amsterdam naar Zürich. Met deze nieuwe trein kunnen reizigers vanaf eind 2021/begin 2022 dagelijks per nachttrein naar de grootste stad van Zwitserland reizen. City trippers mogen hun handen dichtknijpen! Wat kunnen we precies verwachten?

Voor zowel de zakelijke reiziger als de city tripper is de nieuwe nachttrein geweldig nieuws. Zürich en Basel zijn namelijke enorm populaire bestemmingen – maar het vele overstappen maakt de reis daarnaartoe niet altijd even prettig. De nachttrein moet dat veranderen.

Niet alleen Zürich en Basel worden met de geplande nachttrein makkelijk bereikbaar. Een groot voordeel van de rit is dat passagiers nu ook naar bestemmingen in het Rijn-Ruhrgebied kunnen meereizen. Denk aan Düsseldorf en Keulen, steden die ook zéker het bezoeken waard zijn. Wie wel reist tot aan de eindbestemming, kan vervolgens eenvoudig door naar verdere plekken in Italië en Zwitserland.

Duurzaam alternatief

De plannen passen bij de ambities van de NS: het aanbieden van een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld vliegen en wegvervoer voor relatief korte afstanden binnen Europa. Met deze aansluitingen op het Europese netwerk van nachttreinen kunnen we binnenkort dus nog verder voor minder uitstoot. Bovendien kan het flink op de kosten besparen.

Daarmee is de nachttrein tussen Amsterdam en Zürich een nieuwkomer op de recent langer geworden lijst van het aanbod. Zo kan je ook al ’s avonds vertrekken vanuit Amsterdam om de volgende ochtend in Praag aan te komen. Eerder dit jaar werd het ook al mogelijk gemaakt om uitgerust in Wenen wakker te worden via het Europese netwerk.

Lees ook:  Hoe beleven Nederlanders hun strandvakantie het liefst?

Knusse ervaring met magische uitzichten

Tot slot is reizen met de nachttrein een hele knusse ervaring! Slapend race je over het spoor terwijl het zachtjes rommelen van de wagons je rustig wiegt. Onderweg kom je allemaal locals tegen, in tegenstelling tot een stroom toeristen. Het uitzicht verandert langzaam mee met de kilometers die je aflegt. En al die landschappen zijn uiteraard een mooi cadeautje toe.

Wie nog zoekende is naar een bijzondere vakantie, heeft er met de nieuwe nachttrein dus een verleidelijke optie bij gekregen.

Foto header via iStock, credits: Photosely

0 comments on “De nachttrein keert terug: binnenkort kunnen reizigers van Amsterdam naar Zürich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *