De finishing touch van je interieur? 5 tips om dit goed voor elkaar te krijgen.

by Redactie

Wanneer je je interieur grondig hebt aangepakt, denk aan een verhuizing of een opfrisbeurt van je huidige huis, heb je het idee klaar te zijn. Think twice, het zijn namelijk de ‘kleine’ finishing touch zaken die je huis écht af maken. Denk aan deurkrukken of een kunstwerk aan die ene kale muur. Wij geven in dit artikel 5 tips hoe je de perfecte afwerking van je interieur voor elkaar krijgt.

1) Deurkrukken

Zonder dat je het je waarschijnlijk beseft is de deurkruk één van de belangrijkste gebruiksvoorwerpen in je huis. Dat je deurbeslag dus moet passen bij de rest van je huis, is iets dat je zeker niet moet onderschatten. Zaak is om rekening te houden met de uitstraling en stijl van je meubels en interieur. Alleen dan kan een deurkrukset een passend geheel vormen met de rest. Wat je veel ziet in deze tijd is (natuurlijk) het zwarte, industriële beslag, zoals je ook bij Weijntjes kan kopen bijvoorbeeld. Maar ook retro deurklinken en brons en goud zie je veel langskomen. Wat je ook kiest, zorg er dus in ieder geval voor dat het aansluit bij de rest van je woning!

2) Spiegels

De kracht van spiegels is met name dat het je ruimte groter doet lijken. Het geeft net dat beetje diepte mee aan je wat krappe woonkamer bijvoorbeeld. Denk dus vooral niet dat spiegels alleen functioneel zijn om in te kijken. Het is ook een serieuze meerwaarde voor je interieur. Een ander voordeel van spiegels is dat het meer licht geeft in een ruimte. Bekijk dus goed welke ruimtes wel een spiegel zou kunnen gebruiken. En ga ook na wat dan de juiste vorm zou zijn (horizontaal of verticaal aan de wand, een ronde spiegel…).

Lees ook:  Dit zijn de slaapkamer trends van 2023

3) Vloerkleden

Om karakter en warmte aan je huis toe te voegen is het essentieel om met vloerkleden te werken. Daarnaast werkt het ook nog eens geluiddempend. Twee keer winst dus. Durf ook vooral met verschillende materialen te werken. Wellicht een hoogpolig kleed met patroon voor in de woonkamer? En wat meer basic, katoenen vloerkleedjes voor in de slaapkamer. Speel er mee alsof het een puzzel is. Al doende zie je vanzelf wat de juiste vloerkleed-compositie van jouw huis is.

4) Kunst

Ook dit geeft karakter aan je huis. Kunst laat zien wat voor persoon jij bent. Anders hang je het immers niet aan de muur. Het is heel persoonlijk en daardoor echt een onderdeel van de finishing touch. Leuk is dat je tegenwoordig heel betaalbare kunst kan aanschaffen via allerlei platforms. Of je kan het lenen van een kunstuitleen, dan heb je om de zoveel tijd weer iets anders aan je muur.

5) Geur

Geur doet wat met je interieur. Het is echt super belangrijk voor de sfeerbeleving van jouw huis. Een lekkere geur aan je huis kan je toevoegen door onder andere geurstokjes te plaatsen. Maar er zijn ook echte huisparfurms te kopen waarmee je jouw woning een eigen geur kan geven. Een heuse kers op de (interieur)taart kan je dit wel noemen.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy