Breng de Italiaanse Riviera naar je eigen tuin, dakterras of balkon

by Emma

Een vleugje Italië doet wonderen. En nu we niet zelf naar de laars van Europa kunnen reizen, brengen we de Italiaanse Riviera toch gewoon naar ons? Met deze tips waan jij je binnen de kortste keren in het Middellandse Zeegebied in de gemakken van je eigen tuin, dakterras of balkonnetje.

De geuren en kleuren van Italië

Wakker worden met de geur van jasmijn, rozemarijn of Toscaanse cipressen? Niets wakkert de herinnering (of toekomstdroom) aan het warme Italië zo goed aan als de geur ervan. Introduceer jouw buitenruimte aan deze aroma’s door de juiste kruiden, bloemen en bomen te planten. Oleanders bloeien prachtig in de zomer en de Camellia doet het goed in het vroege voorjaar. Ook vijgen, citroenen en olijven horen bij de Italiaanse natuur. Deze bomen doen het prima in de grond maar kunnen ook gewoon in een pot op het terras. Tegen winterse extremen is deze flora niet al te best bestand, maar niet getreurd – het enige wat je nodig hebt is wat extra bescherming. En voor wie graag in de keuken staat of groene vingers heeft is een Italiaanse groenten- en kruidentuin écht aan te raden. Van basilicum tot zucchini: vers smaakt het best.

Italiaans design

Natuur en cultuur gaan samen, dus kijk wat je kan doen om wat Italiaans design aan je buitenruimte, zoals je dakterras, toe te voegen. Details zijn hierin de sleutel. Van Italiaans servies met Mediterraanse patronen tot olijfhouten bestek en serveerplanken. En als we iets kunnen leren van de Italianen dan is het wel dat stijl en comfort samengaan. Het juiste tuin- en terrasmeubilair is daarom essentieel! En het warme kleurenpallet mag daarin niet ontbreken: kaki, olijfgroen, gebroken wit en aardetinten. In zonnige (en minder zonnige) tijden zit je het liefst goed beschut op jouw dakterras. De Palestro Parasol en de Fratello Parasol bieden bescherming terwijl men volop kan genieten van een koel glas wijn. Vergeet ook vooral de romantische verlichting niet – Italië is immers het land van de liefde.

Lees ook:  De juiste verzekering voor op reis: dit is de complete gids

Culinair avontuur

En last but not least: wie denkt aan Italië begint uiteraard direct te watertanden. De smaken van truffel, citrusvruchten, verse tomaten, prosciutto en verrukkelijke kazen zoals burrata maken de ervaring volledig af. Het is niet alleen hartstikke gezellig om buiten te eten en te borrelen: koken in de openlucht is iets wat Italianen maar al te goed kennen. Mocht je ruimte hebben voor een authentieke pizzaoven en nog een nieuwe hobby nodig hebben dan is dat geen gek idee. Maar het kan ook simpeler. Met een bescheiden barbecue of grill bereid je jouw zelf verbouwde Italiaanse groenten. Toch niet zo culinair ingesteld? Italië is ook het land van de wijn, Limoncello en andere gedestilleerde dranken. Maak ruimte voor een display voor deze alcoholische versnaperingen of ga zelf aan de slag.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy